57932219

شهریارپرس/آذربایجان شرقی مدیر کل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی به پیشگامی استان در صادرات کالاهای غیرنفتی تولید داخل اشاره و اظهار کرد: سال گذشته یک میلیارد و ۵۴۲ میلون دلار کالاهای غیرنفتی از استان به مقاصد مختلف خارجی صادر شد.

محمدجعفر عظمائی روز شنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: آذربایجان شرقی با صادرات ۱۰۳ میلیون دلاری محصولات شیرینی و شکلات جایگاه اول کشور را در اختیار دارد.

وی با اشاره به رتبه نخست استان در صادرات کشمش به میزان ۷۱ میلیون دلار، ادامه داد: در صادرات شیشه ساختمانی با میزان صادرات بیش از ۳۱ میلیون دلار نیز در جایگاه اول قرار داریم.

وی اظهار کرد: آذربایجان شرقی با صادرات ۲۶۳ میلیون دلاری محصولات طویل فولادی رتبه نخست کشور را دارد که در این زمینه استان‌های خوزستان و اصفهان در رتبه های بعدی قرار دارند.

مدیر کل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی اظهار کرد: تمام موارد مطرح جزو ظرفیت‌های تولیدی و صادراتی استان محسوب می‌شود که در نوع خود مهم است به عبارتی توسعه صادرات موجب رشد تولید در بسیاری از صنایع استان شده است.

عظمائی با بیان این که با صادرات ۲۱۸ میلیون دلاری به کشور ارمنستان رتبه اول را داریم، گفت: بخش عمده‌ای از کالاهایی که به کشور ارمنستان صادر می‌شود در استان تولید می‌شود.

وی گفت: با وجود مشکلات موجود در بخش صادرات مانند رفع تعهدات ارزی، مشکلات حمل و نقل و تغییرات قوانین و مقررات در بعضی کشوهای هدف صادراتی، خوشبختانه ۹۶ درصد هدفگذاری میزان صادرات غیرنفتی استان در سال گذشته محقق شد.

مدیر کل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی ادامه داد: سال گذشته با صادرات یک میلیارد و ۵۴۲ میلیون دلار از گمرکات استان جزء استان‌های برتر کشور هستیم .

عظمائی تاکید کرد: پذیرش و اعزام هیات‌های تجاری موجب توسعه مراودات بین‌المللی می‌شود که در ادامه سیاست‌های تعیین شده توسعه تجارت خارجی استان اقدامات لازم برای اعزام هیات‌های تجاری با هماهنگی استانداری و اتاق بازرگانی انجام شده است.

به گزارش شهریارپرس/ به نقل از روابط عمومی اداره کل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی، وی با اشاره به اهمیت ارتقای عملکرد میزهای تجاری در توسعه مراودات اقتصادی بین المللی، گفت: در حال حاضر هفت میز توسعه تجاری با کشورهای ترکیه، آذربایجان، قزاقستان، گرجستان، روسیه، عراق و ارمنستان در استان فعال است که با راهبری این اداره کل، استانداری و اتاق بازرگانی جلسات میزها با مشارکت فعالین بخش خصوصی بصورت مرتب برگزار و نسبت به بررسی راهکارهای توسعه تجارت و گردآوری موانع و مشکلات مرتبط اقدام می‌شود.