ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان در دوازدهمین جشنواره پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری گفت: نظامی که در آینده جایگزین آموزش خواهد شد، آموزش تا لحظه مرگ است، این اتفاق نیاز به یک بستر دارد، بستری که در شهر‌های هوشمند ایجاد می‌شود.وی افزود: در واقع همه افراد تحت آموزش قرار می‌گیرند و بر همین اساس شهر‌های هوشمند شهر‌هایی هستند که بستر آموزش تا لحظه مرگ را دارند.

معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه نیازمند چنین بستری در تهران هستیم، گفت: تهران در سال‌های اخیر رشد قابل توجهی در این حوزه داشته است، اما معضل بزرگی در این حوزه وجود دارد و متأسفانه دوستان در مدیریت شهری که ارتباط و همکاری نزدیک با آنها داریم به این نکته توجه نمی‌کنند. نوآوری با هیچ قانون و دستورالعملی سازگار نیست به همین دلیل نوآوری نام دارد.

ستاری گفت: نوآوری ابتدا ایجاد می‌شود بعد در مورد آن ضابطه نوشته می‌شود. اگر می‌خواهیم در این حوزه‌ها توسعه پیدا کنیم به یک مکانیزم حمایتی نیاز داریم. اما منظور حمایت مالی نیست، بلکه شهر بازار فوق العاده بزرگ و جذابی برای هر سرمایه گذاری به ویژه در حوزه‌های خدماتی است. راه، این است شهرداری خودش را به عنوان یک شتاب دهنده کسب و کار ببیند.

به گفته وی، کل شهر تهران کارخانه نوآوری است. جوان‌های فعال و دانشگاه‌ها در اختیار شهرداری هستند. کل شهر یک پارک فناوری است. شهرداری باید سعی کند به شرکت‌ها سرویس بدهد و خودش نیز سود ببرد.

با وجود افزایش نرخ ۳ ماه یک‌بار خودرو منطق حکم می‌کند، پیش خریداران به نسبت آورده اولیه و بر اساس نرخ کارخانه‌ای در زمان واریز وجوه اولیه، مالک خودرو شناخته شوند.

 

مرتضی شجاعی درباره دلایل اعتراض پیش خریداران قرعه‌کشی‌های اخیر گفت: عمده اعتراضات مشتریان به افزایش فصلی در قیمت‌های کارخانه‌ای محصولات بر می‌گردد که در زمان قرعه‌کشی پیش‌بینی نشده بود.

وی اظهار داشت: کمی بعد از انجام قرعه‌کشی‌های پرطرفدار برای پیش فروش محصولات ایران خودرو و سایپا، موضوع موافقت شورای رقابت با افزایش قیمت فصلی خودروسازان خبرساز شد. فارغ از این‌که این اتفاق در تاریخ مداخلات قیمتی شورای رقابت سابقه نداشته و بدعت محسوب می‌شود، برای مشتریانی که به نرخ روز خودرو تحویل می‌گیرند، گلایه‌هایی ایجاد کرد.

 با توجه به ملاحظات مربوط به کووید19، این نشست نیز طبق برنامه و همچون بسیاری از نشست‌های بین‌المللی به‌صورت ویدئوکنفرانس امروز چهارشنبه 26 آذرماه 99 ساعت 13:30 به‌وقت تهران برگزار خواهد شد.

سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سؤال خبرنگاران در زمینه دستور کار کمیسیون مشترک برجام که امروز به‌صورت مجازی برگزار خواهد شد، اظهار داشت: این نشست،  یکی از نشست‌های عادی و معمول کمیسیون مشترک برجام هست که در سطح معاونین وزرا و مدیران سیاسی کشورهای طرف برجام هر ٣ ماه یک‌بار به‌منظور بررسی روند اجرای برجام و موانع اجرای تعهدات توسط طرف‌های برجام برگزار می‌شود.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح چهارشنبه 26 اذر99 در دیدار اعضای ستاد بزرگداشت سالگرد سپهبد شهید سردار سلیمانی و خانواده آن شهید والامقام، شهید سلیمانی را قهرمان ملت ایران و قهرمان امت اسلامی خواندند و گفتند: تشییع میلیونی شهید سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس در عراق و ایران، اولین سیلی سخت به آمریکایی‌ها بود اما سیلی سخت‌تر «غلبه نرم افزاری بر هیمنه پوچ استکبار» و «اخراج آمریکا از منطقه» است، البته آمران و قاتلان سردار سلیمانی نیز باید انتقام پس دهند و این انتقام در هر زمانی که ممکن باشد، قطعی است.

رهبر انقلاب اسلامی در این دیدار به مسئولان و ملت ایران چهار توصیه مهم  داشتند: «در همه زمینه‌ها قوی شوید»، «به دشمن اعتماد نکنید»، «اتحاد ملی را حفظ کنید» و «بیش از آنکه به فکر رفع تحریم باشید، به فکر خنثی کردن تحریم باشید».

رهبر فرزانه انقلاب شهادت سردار سلیمانی را یک حادثه تاریخی خواندند و با اشاره به تبدیل شدن آن شهید به رهبر  قهرمان ملی برای ایرانیان و قهرمان امت اسلامی افزودند: علت آنکه شهید سلیمانی قهرمان ملت ایران شد و قشرهای مختلف مردم (حتی آنهایی که تصور نمی‌رفت) او را تکریم و به او ابراز احساسات کردند، این بود که شهید سلیمانی تبلور ارزشهای فرهنگی ایران و ایرانی بود.
رهبر انقلاب اسلامی «شجاعت و مقاومت» را از جمله ویژگی‌های بارز شهید سلیمانی برشمردند و گفتند: شجاعت و روحیه مقاومت از خصلت‌های ایرانی است و زبونی و انفعال ضد روحیه ملی است، بنابراین آنهایی که ادعای ملیت می‌کنند اما زبونی نشان می‌دهند، دچار تناقض هستند.حضرت آیت‌الله خامنه‌ای «درایت، تیزهوشی، فداکاری و نوع‌دوستی» را از دیگر ویژگی‌های شهید سلیمانی دانستند و خاطرنشان کردند: آن شهید والامقام همچنین اهل معنویت، اخلاص و آخرت بود و هیچ‌گاه اهل تظاهر نبود.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تأکید بر اینکه شهید سلیمانی، هم در زمان حیات و هم با شهادت خود استکبار را شکست داد، افزودند: رئیس‌جمهور آمریکا گفت ۷ تریلیون دلار در منطقه هزینه کردیم اما چیزی به دست نیاوردیم و در نهایت هم مجبور شد در تاریکی شب و برای چند ساعت به یک پایگاه نظامی برود. همه دنیا اذعان دارند که آمریکا به اهداف خود در سوریه و بویژه در عراق نرسیده است.

ایشان تاکید داشتند: قهرمان این کار بزرگ، سردار سلیمانی است که در زمان حیات او، انجام شد.

رهبرخطاب به مسئولان گفتند: اگر بتوان با روش درست، عاقلانه، ایرانی- اسلامی و عزتمندانه تحریم‌ها را برطرف کرد باید این کار را انجام داد اما تمرکز عمده باید بر خنثی‌سازی تحریم‌ها باشد که ابتکار آن به دست شما است.

ایشان در پایان خاطرنشان کردند: من از مسئولین کشور حمایت می‌کنم به شرطی که به اهداف ملت پایبند باشند.

پیش از سخنان رهبر انقلاب سلامی، سردار سرلشکر سلامی فرمانده کل سپاه گزارشی از برنامه‌ها و فعالیت‌های ستاد بزرگداشت سردار شهید سلیمانی و شهدای مقاومت بیان کرد.

ظاهراً منابع عمومی بودجه ۱۴۰۰ دولت ۸۴۰ هزار میلیارد تومان است، ولی واکاوی در تبصره های بودجه شما را به یک عدد ۴۲۰ هزار میلیارد تومانی می رساند که جزو درآمدهای دولت هست ولی در بودجه عمومی منظور نشده. درواقع بودجه دولت ۱۳۰۰ هزار میلیارد تومان است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، لایحه بودجه 1400 درحالی با درآمدهای رویایی و وابستگی بیش از 40  درصدی به نفت از سوی دولت به مجلس تقدیم شده که همچنان با نقدهای اساسی روبه رو است.

خوش‌بینی دولت به آینده احتمالاً‌ موجب شده است بودجه 1400 با فروش روزانه 2.3 میلیون بشکه­‌ای نفت نوشته شود، آن هم در شرایطی که فروش نفت فعلی ایران حدود یک‌سوم این رقم بوده و به‌احتمال خیلی زیاد چنین رقمی محقق نخواهد شد، ضمن اینکه دولت حدود 70 هزار میلیارد تومان نیز فروش اوراق سلف نفتی را در نظر گرفته است که نشان می‌دهد در صورت عدم تحقق فروش نفت نیز، باز هم حساب ویژه­‌ای روی درآمدهای نفتی باز کرده است!

طبق آنچه دولت در لایحه بودجه گنجانده، میزان درآمدهای نفتی سال آینده که تحت عنوان منابع حاصل از نفت و فرآورده‌های نفتی از آن یاد شده، اندکی کمتر از 200 هزار میلیارد تومان پیش‌بینی شده است که از نظر عددی و ضریب اتکای بودجه به درآمدهای نفتی نسبت به سال جاری رشد چشمگیری دارد.

اما جدا از حواشی متعدد بودجه 1400 و هشدارهای کارشناسان برای تورم افسارگسیخته و کسری بودجه حداقل 320 هزار میلیارد تومانی سال آینده، باید به برخی از ایرادات اساسی بودجه نویسی دولت اشاره کرد، آنهم درحالی که ادعا دارد که اصلاح ساختاری بودجه را اجرایی کرده است!

* شفافیت بودجه 1400 زیر سوال است

طبق اصلاح ساختاری باید اصول و قواعد معیوب بودجه­‌ریزی در ایران تغییر کند و این مهم از سال‌های قبل همواره مورد تأکید مقام معظم رهبری در جلسه با دولتی ها بوده است اما باوجود گذشت 8 سال از بودجه‌نویسی دولتِ روحانی هنوز گامی در جهت نخستین اقدامات اصلاح ساختاری بودجه مانند شفافیت برداشته نشده است.

عدم شفافیت در فرآیند بودجه­‌ریزی، مکانیسم تخصیص مجدد بودجه در دولت، تعارض منافع ملی و محلی نمایندگان مجلس، وابستگی بودجه به نفت و عدم وجود قوانین مناسب در حوزه مالیات از مهم ترین موانع تحقق اصلاحات ساختاری بودجه به شمار می آیند.

نگاهی به بودجه ارسالی دولت به مجلس و آمار فروش رویایی نفت در سال 1400 نشان میدهد که اتفاقا در این بند مهم نیز اصلاح ساختاری بودجه نه تنها مورد توجه نبوده بلکه دولت در سال آخر تلاش داشته که وابستگی به نفت را بیشتر کند!

هرچند اصلاح ساختار بودجه فقط در افزایش سهم درآمدهای مالیاتی و کاهش سهم درآمدهای حاصل از فروش نفت در بودجه عمومی خلاصه نمی شود چراکه از مهمترین پیش نیازهای اصلاحات ساختاری در بودجه شفافیت درآمدها و هزینه های دولت‌هاست که باید در لوایح بودجه لحاظ شود.

از آنجایی که یکی از مهمترین اقدامات پیش­گیرانه برای مقابله با فساد در بودجه­­ ریزی، تقویت شفافیت است انتظار می رفت که حداقل در سال پایانی دولت گامی در این راستا برداشته شود. نبود شفافیت در فرآیند طراحی، اجرا و نظارت بر دولت از طرفی صلاحیت اختیاری دولت را در اجرا افزایش میدهد و از طرف دیگر امکان تحقق مفاسد اقتصادی را تشدید می کند. این مفاسد بیشتر از نوع اختلاس یا فیش­‌های حقوقی سرسام آور از محل شرکت های دولتی است.

عدم شفافیت در بودجه شرکت‌های دولتی، مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت و بانک‌ها نیز از جمله نکات مهمی است که همواره از آن غفلت شده است. در حالی که بیش از 70 درصد بودجه متعلق به شرکت‌های مذکور است ولی از دید مردم و نمایندگان آنها پنهان است.

* بودجه ای که در لابلای لایحه بودجه 1400 گم است

یکی از مهمترین فاکتورهای عدم شفافیت بودجه 1400 و بودجه های قبلی دولت، منابع درآمدی است که در  ردیف های لایحه بودجه گم است که از آن به بودجه های پنهان یا فرابودجه یاد می شود.

بودجه عمومی دولت در ظاهر برای سال 1400 حدود 840 هزار میلیارد تومان است که باید مورد رسیدگی مجلس قرار گیرد اما اگر دقیق تر لایحه بودجه 1400 بررسی شود، به اعداد و ارقامی می رسیم که جزو منایع بودجه ای دولت هست ولی در این عدد 840 هزار میلیارد تومان منظور نشده است.

اولین رقم کلان در لایحه بودجه 1400 که در تبصره های بودجه آمده ولی در سرجمع بودجه عمومی 840 هزار میلیارد تومانی دولت منظور نشده و در واقع شفافیت بودجه را زیر سوال می برد، مربوط به درآمد 267 هزار میلیارد تومانی هدفمندی یارانه ها است که در تبصره 14 و با عنوان منابع و مصارف قانون هدفمندکردن یارانه ها لحاظ شده است.

کیومرث داودی معاون فنی و حسابرسی امور عمومی و اجتماعی دیوان محاسبات در همین زمینه به خبرنگار تسنیم گفته که، به استناد مفاد تبصره (1) ماده (39) قانون برنامه ششم توسعه، سهم سازمان هدفمند کردن یارانه ها از دریافتی ها، باید هر ساله در ردیف منابع عمومی و مصارف مرتبط با آن، بصورت ردیف های مستقل و جداگانه در ارقام بودجه عمومی درج شود اما متاسفانه این حکم رعایت نشده است.

دومین درآمد مهمی که دولت در تبصره های لایحه بودجه 1400 دیده ولی آن عدد را در سرجمع بودجه عمومی خود منظور نکرده، بودجه 90 هزار میلیارد تومانی بند و تبصره 2 لایحه بودجه است که دولت برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان، رد بخشی از بدهی دولت به تامین اجتماعی و .. از محل واگذاری سهام و .. اختصاص داده است.

سوم، دولت همچنین در بند ه تبصره 4 لایحه بودجه 1400 جدولی را آورده که متضمن برداشت 2845 میلیون یورویی از صندوق توسعه ملی برای مصارف خاصی است. ارزش ریالی این سرفصل بودجه حداقل 70 هزار میلیارد تومان است ولی این رقم هم نه به شکل ارزی و نه ریالی جزو بودجه عمومی 840 هزار میلیارد تومانی منظور نشده است.

* 420 هزار میلیارد تومان بودجه‌ای که هم هست، هم نیست

بر این اساس، در ظاهر بودجه عمومی دولت 840 هزار میلیارد تومان است، ولی در واقع اگر سه عدد بالا یعنی 267 هزار میلیارد تومان منابع هدفمندی یارانه ها، 90 هزار میلیارد تومان بودجه همسان سازی حقوق و 2857 میلیون یورو برداشت از صندوق توسعه ملی را به بودجه عمومی دولت اضافه کنیم، در واقع بودجه عمومی دولت 1300 هزار میلیارد تومان می شود نه 840 هزار میلیارد تومان.

به سه مورد یادشده در بالا باید بودجه نامشخصی که از محل ارز ترجیحی مربوط به کالاهای اساسی و دارو ایجاد می شود را نیز اضافه کرد؛ از آنجایی که دولت برای سال آینده نرخ های ارز متفاوتی از 4200 تا 11000 و نیمایی و ... لحاظ کرده است، این احتمال وجود دارد که بخشی از بودجه مازاد برای دولت از این محل ایجاد شود بدون آنکه در بودجه مشخص شود. این روالی است که هر سال در دولت های مختلف تکرار می شود، دولت هر سال باتوجه به تغییر نرخ ارز بودجه مازادی از این محل بدست می آورد.

مجموع این ارقام که حدود 420 هزار میلیارد تومان است، همان ارقام فرابودجه ای است که هر سال در قوانین بودجه تکرار می شود بدون آنکه شفافیتی درباره هزینه کرد آنها مشخص شود.

با کسی دشمنی نداریم اما دربرابر هیچ توطئه‌ای دست روی دست نمی‌گذاریم

روحانی: نفت را می‌فروشیم؛ قدرت آمریکایی‌ها در حد زبان درازشان نیست

رئیس جمهور با قدردانی از همه کسانی که برای ایرانی آباد و توسعه یافته تلاش می کنند، افتتاح هر پروژه عظیم توسعه ای در کشور را ضربه ای بزرگ بر دشمنان خواند و تاکید کرد: ما باید دشمن را پشیمان کرده و به نقطه عقلانیت برگردانیم.

به گزارش شهریارپرس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی روز چهارشنبه در مراسم بهره برداری همزمان از چند طرح عمرانی ، آبی و نیروگاهی در استان کرمانشاه اظهارداشت: ما منطقه و قدرت ملت ایران را بهتر از دیگران می شناسیم ، با کسی نیز دشمنی نداریم اما در برابر هیچ توطئه ای دست روی دست نمی گذاریم.

رئیس جمهور با اشاره به افتتاح قطعه اول طرح آب‌های گرمسیری استان کرمانشاه، تأکید کرد: این مجموعه‌ای که امروز افتتاح شد شاید بزرگترین طرح توسعه منابع آب و خاک در تاریخ کشور باشد و این طرح بسیار عظیم و سرنوشت‌ساز برای توسعه منطقه و امنیت غذایی کشور حائز اهمیت است.

اهم اظهارات رئیس جمهور به شرح زیر است:

* مجموعه این طرح‌ها، توسعه بیش از پیش منطقه غرب کشور را به همراه خواهد داشت، برای این طرح سال‌ها فکر شده، با مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی در دوران ریاست جمهوری ایشان در مورد این طرح بحث می‌کردیم و در دولت آقای خاتمی این طرح را به شورای عالی امنیت ملی بردیم و جلسات مستمری در دبیرخانه شورا برای تصویب آن داشتیم و مرحوم هاشمی به صورت مداوم در مورد روند اجرای این طرح سوال می‌کرد.

* امسال از نظر منابع آبی در کشور سال بسیار خوبی داشتیم. مجموعه ذخایر سدهای کشور 80 درصد پرشده است و از اول فروردین ماه تا امروز حدود 32 میلیارد مترمکعب آب وارد کشور شده و این نعمت بزرگ خداوند برای کشور خیر و برکت به همراه داشته است. به مسئولین گردشگری کشور یادآوری می‌کنم که باید از این فرصت خوب که برای طبیعت ایران ایجاد شده، استفاده کنند و تحول بزرگی را در زمینه گردشگری ایجاد نمایند.

* از رهبر معظم انقلاب که با درخواست استفاده از تسهیلات 8 میلیارد دلاری برای تکمیل این طرح از صندوق توسعه ملی موافق کردند، قدردانی می کنم. امروز روزی است که من از سال 82 آرزوی رسیدن آن را داشتم و امیدوارم ادامه این طرح با تأمین اعتبار آن ادامه و تکمیل این طرح با تأمین اعتبار انجام شود. در دولت‌های یازدهم و دوازدهم 37 سد و بند تکمیل شده، 5 سد هم در شرف تکمیل است و این کار بسیار بزرگی است که انجام شده است.

*خوشحالم در روزهایی که عربده‌کشی دشمنان بیشتر شده و حرف‌های بی‌ربط ناروا و غلط می‌زنند، مردم ما شاهد افزایش روحیه تلاش و کوشش هستند و افتتاح چنین طرح‌های مهمی را داریم که افتتاح هریک از آنها ، ضربه ای بزرگ به دشمنان است.

* پیشرفت‌ها و فعالیت‌های جدید در کشور همچنان ادامه دارد، ما ان‌شاء‌الله مشکلات را پشت سر خواهیم گذاشت، نفت خودمان را می‌فروشیم و نیازهای خود را جبران می‌کنیم. حرف آمریکایی‌ها کاملاً بی‌اساس است قدرت آنها در حد زبان درازشان نیست، ما منطقه و قدرت ملت بزرگ ایران را بهتر از آنها می‌شناسیم .فداکاری و قدرت ملت ما بیشتر از تصور آمریکایی‌هاست.

*مشکلات هست اما باید دشمن را پشیمان کنیم و سر جایش بنشانیم و به نقطه عقلانیت که فعلاً از آن خارج شده، برگردانیم.در بسیاری از زمینه‌ها موفق بوده‌ایم و در ادامه نیز پیروز خواهیم بود، طرح آب‌های گرمسیری استان کرمانشاه به عنوان بزرگترین طرح توسعه منابع آب و خاک در تاریخ کشور تا این مرحله رسیده است و اکنون ادامه و موفقیت آن با مردم است. دست کشاورزان و فعالان اقتصادی را می‌بوسم که به صحنه بیایند و برای صنعت، کشاورزی و گردشگری منطقه تلاش کنند و  سرمایه‌داران نیز باید در این زمینه سرمایه‌گذاری کنند. با ادامه این روند، شاهد آبادانی بیش از پیش منطقه خواهیم بود، این منطقه نقطه استراتژیک و مهمی است و به عنوان شهرستان‌های مرزی از اهمیت بالایی برخوردار است.

*روابط ما با همسایگان و بویژه همسایگان غربی صمیمانه است. با همسایگان شرقی و همسایگان شمالی هم روابط بسیار خوب است. در جنوب نیز بجز با یکی دو همسایه که اشکال دارند و در این ماه رمضان دعا می‌کنیم خدا عقل را به آنها برگرداند،  با بقیه همسایگان روابط خوبی داریم. منافع آن یکی دو همسایه نیز در این است که با ایران باشند ما با هیچ‌کس دشمنی نداریم ولی در برابر هر توطئه‌ای نیز دست روی دست نخواهیم گذاشت و پاسخ دشمنی‌ها و توطئه‌ها را می‌دهیم و مقاومت می‌کنیم. ایران با ملتی متحد از اقوام و گویش های مختلف،  هزاران سال در برابر انواع توطئه‌ها مقاومت‌ کرده و مانده است. این طرح ملی مزایای بسیاری برای منطقه خواهد داشت، برای این طرح نزدیک به 6800 میلیارد تومان هزینه شده و یا خواهد شد.

* برای بازسازی خانه‌های تخریب شده بر اثر زلزله سال گذشته در کرمانشاه، اقداماتی انجام شد، استاندار اعلام کرد که همه خانه‌های آسیب دیده از زلزله در روستاها تکمیل شده و 66 هزار خانه تعمیر و 20 هزار خانه تکمیل شده که این کار بزرگی است. دولت حتماً در روند کمک‌رسانی و بازسازی، نقدهایی داشته اما امیدواریم مردم از کارهای انجام شده راضی باشند و با ادامه تلاش‌ها، شاهد توسعه هر چه بیشتر این منطقه استراتژیک باشیم.

سدهای جامیشان و شرفشاه در استان کرمانشاه افتتاح شدند

با حضور رئیس جمهور و به صورت ویدئو کنفرانس سدهای جامیشان و شرفشاه در استان کرمانشاه افتتاح شدند.

افتتاح و بهره‌برداری سد و شبکه آبیاری جامیشاه در شهرستان سنقر و همچنین آبگیری سد مخزنی شرفشاه در شهر سومار با دستور رئیس جمهور به صورت ویدئوکنفرانس انجام شد.

این دو پروژه بخشی از طرح ملی آب‌های گرمسیری به عنوان یکی از بزرگترین طرح‌های تنظیم و انتقال آب در استان کرمانشاه است که قطعه اول آن در سفر امروز رئیس جمهور به کرمانشاه به بهره‌برداری رسید.

 

روحانی: پرداخت به‌موقع خسارت‌ها به سیل‌زدگان با حذف بروکراسی انجام شود 

روحانی: پرداخت به‌موقع خسارت‌ها به سیل‌زدگان با حذف بروکراسی انجام شود 

روحانی در جلسه ستاد بحران با بیان اینکه نباید اجازه دهیم مشکلات مردم مشمول مرور زمان شود، گفت: پرداخت به‌موقع خسارت‌ها به سیل‌زدگان با حذف بروکراسی انجام شود.

به گزارش شهریار پرس  به نقل از خبرگزاری ها، جلسه ستاد بحران به ریاست روحانی روز سه شنبه ششم فروردین به صورت ویدئو کنفرانس با ستادهای بحران در سراسر کشور برگزار شد. در این جلسه نمایندگان تمام دستگاه های مسئول در خصوص سیل در استان های کشور حضور داشتند و استانداران و سایر مسوولان استانی از طریق ویدئو کنفرانس از وضعیت استان ها و اقدامات انجام شده گزارش دادند. در این نشست هشت استان در معرض سیلاب گزارشی از اقدامات و پیش بینی های خود را اعلام کردند.

حجت‌السلام حسن روحانی گفت:مردم مناطق سیل زده، مردمی پر همتی بودند و علی‌رغم همه مشکلات با یک تلاش دسته‌جمعی برای نجات شهرشان کوشیدند که این خود بسیار ارزشمند است. از ارتش و سپاه می‌خواهم تا برای تخلیه و همچنین کار مهندسی که در هر دو زمینه  توانمندی خوبی دارند،وارد عمل شوند. ارتش و سپاه برای تخلیه آب امکانات خوبی دارند و البته دستگاه‌های دیگر هم باید همه امکانات خود را در این زمینه به کار بگیرند تا سریعتر آب تخلیه شود که البته این خود قدم اول است.

رئیس جمهور ضمن قدردانی از وزیر کشور جهت حضور در مناطق سیل‌زده بیان داشت: آقای رحمانی فضلی در این چند روز در استان ماندند و به طور مستمر در حال دنبال کردن اقدامات هستند. البته با اینکه بنده می‌دانستم استان های دیگر هم مشکل دارند و وزیر کشور باید به آنها هم رسیدگی کند اما با این حال بنده تاکید کردم که ایشان در منطقه بمانند تا اقدامات سریعتر انجام بگیرد.

وی افزود: از سپاه، ارتش و هلال احمر برای امدادرسانی به سیل‌زدگان تشکر می‌کنم و امیدواریم تلاش این دستگاه‌ها مضاعف شود تا مردم بتوانند با خیال راحت به خانه‌های خودشان برگردند و خانه‌هایشان را ترمیم کنند و دولت هم خدمات خود را در این زمینه انجام دهد.

وی خطاب به استاندار خوزستان بیان کرد:سدهای خوزستان در کنترل سیلاب ها موثر هستند، اگر سدهای خوزستان نبودند الان مشخص نبود چه وضعی در استان خوزستان داشتیم و این موضوع نشان دهنده تاثیر آنها در کنترل سیلاب هاست. رها سازی آب سدها باید به تدریج صورت گیرد تا این آبها به صورت آرام وارد رودخانه ها شود. تصمیماتی که تاکنون در خوزستان اتخاذ شده مناسب و درست بوده است. به فکر مسافران نوروزی باشید اینها آمادگی برای بارندگی شدید ندارند و چادر های کوچکی همراه دارند لذا هر کمکی که لازم است به مسافران نوروزی انجام شود.

روحانی در ادامه جلسه با قدردانی از اقدام بموقع استاندار مازندران و سایر دستگاههای اجرایی در کمک رسانی به سیلزدگان که باعث کاهش بحران ناشی از سیل در این استان شد، گفت: باید خدمات رسانی به مسافران نوروزی هم که با حجم زیاد در مازندران حضور دارند ، انجام شود.به هر حال این حجم بارش ها برای مسافران نوروزی بی سابقه بوده است و باید ضمن هشدار بموقع به آنها ، خدمات مورد نیاز به این مسافران نیز ارائه شود تا دچار مشکل نشوند.

پرداخت بموقع خسارت ها با حذف بروکراسی 

رئیس جمهوری با قدردانی از سرعت بخشی در پرداخت خسارت ها به سیلزدگان مازندران ، گفت: استان مازندران توانست با بروکراسی اداری و بانکی کار پرداخت خسارت به سیلزدگان را انجام دهد و این کار باید از سوی تمامی استانداران استان های خسارت دیده ناشی از سیل اجرایی شود. نباید اجازه دهیم مشکلات مردم مشمول مرور زمان شود و پرداخت بموقع خسارت ها می تواند بار این خسارت ها را بر دوش مردم کاهش دهد. هیات دولت در نشست فردا ( چهارشنبه ) نسبت به میزان پرداخت خسارت ها به سیلزدگان استان های کشور از جمله مازندران تصمیم گیری خواهد کرد.

قدرانی معاون اول از استاندار مازندران 

معاون اول رئیس جمهوری نیز در این ارتباط ویدئو کنفرانسی با اشاره به سفرش به استان مازندران ، گفت که با تلاش شورای هماهنگی مدیریت بحران به ریاست استاندار و حضور میدانی مدیریت ارشد در منطقه و همراهی با خسارت دیدگان، این استان را از بحران خارج شد.

اسحاق جهانگیری افزود: کار در مازندران برای سیلزدگان بخوبی و بموقع انجام شد و این کار توانست از بحران بیشتر جلوگیری کند.
استاندار مازندران هم در این نشست ویدیوکنفرانسی با اعلام خروج استان از بحران اولیه سیل ، گفت : در مجموع به این استان یک هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان خسارت وارد شد و کار پرداخت غرامت در قالب معیشتی و تعمیراتی در دست اجرا قرار گرفته است.

احمد حسین زادگان استاندار مازنداران نیز از رئیس جمهوری و هیات دولت خواست تا برای کمک به کشاورزان خسارت دیده نیز اعتبار مورد نیاز را تخصیص دهند.

همچنین حسن روحانی در ارتباط ویدئو کنفرانسی با شورای هماهنگی مدیریت بحران استان گلستان اظهار داشت: کار بزرگی در استان گلستان با توجه به سیل فراگیر انجام شده است، این که یک شهر مثلا آق قلا یا گمیشان به یک معنا زیر آب برود و یا بخش ‌هایی از آن را آب بگیرد، کار بسیار سخت و سنگینی بوده است. این که مردم همت بلندی دارند و همیشه داشتند و الان هم آقای جهانگیری از این مردم پرهمت این منطقه تجلیل می ‌کند که با وجود همه مشکلات، با روحیه و تلاش دسته ‌جمعی برای نجات شهرشان تلاش می کنند، بسیار ارزشمند است. 

روحانی با اشاره به حضور مسئولان در جلسه گفت: از ارتش و سپاه می خواهم که برای تخلیه و کار مهندسی که هر دو در آن توانمندی بسیار خوبی دارند، اقدام کنند و بقیه دستگاه‌ ها هم باید در این زمینه امکانات خود را بیاورند و سریعتر آب از شهرها تخلیه شود. 

رییس جمهوری اظهار کرد: با توجه به حجم کار در گلستان، وزیر کشور و رییس جمعیت هلال احمر کشور را در آن استان مستقر و ماندگار کردیم تا کار شدت بیشتری بگیرد. تلاش ها باید مضاعف شود تا مردم با خیال راحت به منازل خود برگردند و خانه ها ترمیم شود و دولت خدمات خود را انجام دهد.

طالبی: یزد از امروز برای مسافران نوروزی جا دارد

طالبی: یزد از امروز برای مسافران نوروزی جا دارد

«یزد جا ندارد!» این یکی از خبرهای مهم چهارم فروردین ۹۸ بود. خبری که ستاد هماهنگی سفرهای نوروزی منتشر کرد.

به گزارش خبرگزاری شهریار پرس، استان زیبای کویری، بهشتی تاریخی پر از اماکن باستانی به یادگار مانده از عصر ایران باستان ، با جمعیتی کمی بیش از یک میلیون نفر، در نوروز به اندازه تمام ساکنینش در چند روز گذشته مسافر نوروزی در خود جای داده و دیگر جایی برای اسکان مسافران نوروزی ندارد!

این خبر به سرعت شبکه‌های اجتماعی را در نوردید . خبری که می‌توانست یک خبر ناخوشایند برای مسافرین نوروزی باشد که مقاصدشان از دل کویر مرکزی ایران به سمت جنوب می گذشت.
آنها که ترس از بارندگی ۴۸ ساعت آینده در استان‌های جنوبی احتمالا توقف‌شان را در این استان کمی هم طولانی تر می کرد.
درکمتر از چند ساعت از انتشار این خبر، علی محمد طالبی استاندار یزد در توئیتی از این نوشت که با تمهیدات انجام گرفته، گنجایش پذیرش مهمانان نوروزی افزایش یافته و علاقمندان به این شهر و استان زیبا می‌توانند برای تعطیلات عید روی سفر به یزد برنامه داشته باشند.
اما این تمهیدات چه بوده است؟ این محور گفت و گوی شهریارپرس بود با استاندارد. اما قبل تر پرسش این بود که چرا گنجایش مکان‌های اقامتی شهر ، تکمیل شده است؟


علی محمد طالبی در این باره توضیح می‌دهد:«راستش با توجه به پیش بینی‌هایی که کرده بودیم، از چندماه مانده به عید نوروز، ستاد نوروزی تمهیدات لازم درباره سرشماری از میزان اتاق‌های هتل ها و مکان‌های رسمی پذیرش مسافر انجام داده بود. همچنین ما در فراخوانی از متقاضیانی که علاقمند به کرایه دادن منازل شخصی خالی یا اقامت‌گاه‌های شان به مسافران نوروزی بودند، این اماکن را هم شناسنامه دار کردیم . خب خوشبختانه امسال میزان استقبال مسافران نوروزی از شهر ما تا همین حالا سه برابر سال قبل بوده و رکورد شکسته است.»
این میزان گردشگر چقدر بوده‌اند و امسال چقدر تعداد مهمانان نوروزی یزد افزایش پیدا کرده است؟ استاندار می گوید:«البته هنوز میزان گردشگران حاضر در استان از مرز یک میلیون نفر نگذشته است اما به ایم مرز نزدیک می شویم. دو سه عامل اساسی در این افزایش میزان گردشگران استان یزد نقش داشته اند. خب با ثبت جهانی شهر یزد ، خیلی اطلاعات مردم درباره زیبایی های شهر ما افزایش پیدا کرد.جاذبه‌های تاریخی و زیست بوم استان بیشتر به هموطنان مان شناسانده شد. از قلعه تاریخی نارین قلعه تا بناهای تاریخی هموطنان زرتشتی، خانه های تاریخی، بادگیرها، زیبایی های طبیعی از ارتفاعات تفت و سانیچ تا زیبای‌های کویر ، مهمانسراهای تاریخی و جذابیت‌هایی که در فصل بهار، استان ما را به یکی از مسیرهای مهم گردشگری بدل می کند، در این افزایش اقبال عمومی نقش کلیدی داشته اند.»
او ادامه می دهد:«البته عامل دیگر این است که یزد در مسیر مسافران جنوب کشور قرار دارد و کمتر مسافر نوروزی جنوب است که فرصت یک شب توقف در یزد و تماشای استان ما را از دست بدهد. بارش‌های شهرهای شمالی کشور بی شک در افزایش حجم سفر مسافران نوروزی به جنوب موثر بود و همین سبب شد امسال میزان گردشگران بالاتر از حد پیش‌بینی ما باشد.»
 اما برای حل مشکل به وجود آمده چه برنامه‌ای از سوی مسئولین در نظر گرفته شد تا یزد امکان پذیرش گردشگران بیشتری را داشته باشد؟ طالبی توضیح می‌دهد:«با توجه به حجم بالای گردشگران با مساعدت همه ارگان ها تصمیم گرفته شد تا کلیه فضاها و اماکن ورزشی ، سالن‌های مربوط به ادارات دولتی، مدارس، دانشگاه‌ها و حتی در صورت نیاز مساجد و حسینیه ها درهای شان به روی مسافران نوروزی باز شود. ما حتی به دوستان گفتیم اگر این اماکن فاقد امکانات کامل اقامتی هستند از مسافرینی که خودشان امکانات مسافرتی چون چادر دارند ، پذیرایی کنند. با این تمهیدات شکر خدا حالا دیگر مشکلی از بابت افزایش تعداد گردشگران نوروزی نداریم.»
یزد احتمالا به دلیل طوفان در استان‌های جنوبی در روزهای آینده با مسافران بیشتری روبرو می شود، استاندار اما می گوید بر اساس پیش بینی ها آنها مشکلی جدی  از بابت شرایط جوی ندارند و با اضافه شدن کمپ های جدید برای استقرارمسافران میتوانند میزبان خوبی برای مسافران نوروزی باشند.

 

نخستین سخنرانی نوروزی آیت‌الله خامنه‌ای پس از انتخاب به عنوان رهبر

نخستین سخنرانی نوروزی آیت‌الله خامنه‌ای پس از انتخاب به عنوان رهبر

رهبر معظم انقلاب گفت: ملت شریفِ هوشمندِ فداکارِ ما بدانند، کسانی هستند که متأسفانه اسمشان هم ایرانی است، نمیتوانند این حجت واضح و روشن را ببینند. با جمهوری اسلامی مخالفت میکنند؛ باید میفهمیدند که وقتی نظامی مثل جمهوری اسلامی هست و شیطانها در مقابل آن صف کشیده‌اند، هر انسانی که ضد شیطانها و شیطان‌صفتهاست، بایستی پشت سر این نظام قرار بگیرد و از آن دفاع کند.

به گزارش شهریارپرس، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله العظمی خامنه ای، بیانات حضرت امام خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب را در حرم مطهر رضوی در آغاز سال ۶۹ منتشر کرد.

این بیانات به شرح زیر است:

بسم‌اللَّه‌الرّحمن‌الرّحیم‌

الحمدللَّه ربّ‌العالمین والصّلاة والسّلام علی سیّدنا و نبیّنا ابی‌القاسم محمّد و علی اله الأطیبین الأطهرین المنتجبین الهداة المهدیّین المعصومین سیّما بقیّةاللَّه فی‌الارضین‌

خدا را شکرگزارم که این توفیق را نصیب فرمود، تا در این ایام شروع سال جدید هجری شمسی، در سایه‌ی مرقد منوّر حضرت ثامن‌الحجج(علیه‌الاف‌التّحیّةوالثّناء) و در کنار شما مردم مؤمن و مبارز و پیشگام و انقلابی شهر مشهد باشم و در زمره‌ی زوار مشتاق این بزرگوار قرار گیرم. از خداوند متعال خواستارم که ما را همواره در سایه‌ی ولایت و رهبری و محبت این بزرگوار قرار بدهد و کشور ایران عزیز را - که کشور حضرت صاحب‌الزّمان(عجّل‌اللَّه‌تعالیفرجه) و متعلق به این خاندان عزیز خدا و محبوب نبیّ‌اکرم میباشد - همواره از برکات این بزرگواران مستفیض بفرماید.

من مناسب میدانم که در جمع شما مردم مشهد و زوار مشتاق و بااخلاص این بارگاه مقدس عرض بکنم که امام فقید عظیممان، مانند همه‌ی آحاد محب اهل‌بیت در دنیای اسلام، این اشتیاق را داشتند که در زمره‌ی زوار امام هشتم(علیه‌الصّلاة والسّلام) قرار بگیرند. امیدوارم که خداوند، آن امام عظیم و مجاهد بزرگ دنیای اسلام و رهبر بی‌نظیر را با ائمه‌ی هدی و انوار مقدسه‌ی اهل‌بیت(علیهم‌السّلام) محشور بفرماید و روزبه‌روز بر درجات آن بزرگوار بیفزاید.

من امروز یک نکته را عرض میکنم و آن، این است که خداوند متعال درباره‌ی انقلاب اسلامی شما ملت ایران، حجت را بر همه‌ی مردم دنیا و کسانی که مشتاق حقیقتند، تمام کرده است. شاید بسیاری از انسانهای پاک و مخلص در عالم باشند که در مقابل یک حادثه، دچار تردید باشند و نتوانند آن حادثه را تحلیل کنند و یا درباره‌ی آن قضاوت نمایند. برای خود ما هم گاهی اتفاق میافتد که حادثه‌یی در دنیا پیش می‌آید، ولی نمیتوانیم به طور قاطع درباره‌ی آن حادثه اظهار نظر کنیم. فرضاً حکومتی در یک کشور بر سر کار می‌آید، یا در جایی از دنیا، نزاعی بین دو جناح درگیر میشود که گاهی دلایل کافی و شواهد روشنگر در دسترس قرار نمیگیرد؛ لذا انسان نمیتواند درباره‌ی آن قضیه قضاوت کند.

من عرض میکنم که هیچ‌کس در دنیا نیست که نتواند درباره‌ی انقلاب اسلامی ملت ایران درست قضاوت کند و دچار تردید بماند. خدا درباره‌ی این انقلاب، حجت را بر همه تمام کرد. آن‌قدر دلایل روشن برای شناسایی این انقلاب وجود دارد که اگر کسی در دنیا واقعاً بخواهد حق را پیدا کند و بشناسد، یقیناً دچار تردید نخواهد ماند. به آنهایی که از روی غرض حرف میزنند، کاری نداریم. به آنهایی که منافعشان بر اثر این انقلاب تهدید شده، یا از بین رفته است، کاری نداریم. به آن حکمرانان مستبد و ظالم که از بیداری مردم و ملت خودشان میترسند و به این جهت با این انقلاب دشمنند و درباره‌ی آن بد قضاوت میکنند، کاری نداریم. صحبت بر سر انسانهای بیغرض و بیمرض و حقجو و کسانی است که واقعاً دنبال حقیقت میگردند، تا حقیقت را بشناسند. این‌گونه آدمها در هرجای دنیا که باشند، اگر نامی از این انقلاب و خبری از آن شنیده باشند، درباره‌اش دچار تردید نیستند و قضاوتشان نسبت به آن، قضاوت واضح و روشنی است.

من دو دلیل از دلایلی را که خدا برای راهنمایی انسانهای جویای حق در دنیا مجسم کرده و در معرض دید همه گذاشته است، میگویم؛ دلایل بیش از اینهاست.

یک دلیل، عبارت از دشمنی اشرار عالم با این انقلاب است. این، یک شاخص است. شما هرجا در دنیا، کسی یا دستگاهی را پیداکنید که شریر و شرآفرین باشد، مجسمه‌ی شیطان و منشأ بدی و فساد باشد - چه شرق، چه غرب، چه در میان کشورهای پیشرفته، چه در میان کشورهای عقب افتاده، چه در میان سیاستمداران، چه در میان فرهنگیان و قلم‌به‌دستان و از این قبیل افراد - نسبت به این انقلاب، دشمنیِ آشتیناپذیر دارند. من هیچ انقلاب دیگری را در دنیا و در طول تاریخ انقلابها - یعنی از حدود هفتاد سال پیش به این طرف - از این قبیل و به این شکل سراغ ندارم.

ابرقدرتها با انقلاب ما مخالفند. آنها مجسمه‌ی شر و فسادند. شریر واقعی و درجه‌ی اول، ابرقدرتها هستند؛ یعنی حکومتها و سردمدارانی که بخشی از دنیا در قبضه‌ی قدرت آنهاست و در امور ملتها هم - غیر از ملت خودشان - دخالت میکنند. البته یک روز در دنیا دو ابرقدرت وجود داشت؛ ابرقدرت غرب که امریکا بود، و ابرقدرت شرق که شوروی بود. امروز این تقسیم‌بندی وجود ندارد و ترکیب و تشکیل سیاسی عالم، به شکل دیگری است. اما امروز هم مثل همیشه، سران قدرتهای بزرگ شیطانی، که وجود آنها مجسمه‌ی شر و فساد است، از بن دندان با این انقلاب مخالفند.

چه کسی در این شک میکند که دولتی مثل دولت امریکا، مظهر شر و فساد است؟ چه عمل شرارتباری را در دنیا سراغ دارید که اینها انجام نداده باشند؟ دیدید که در طول این سالهای متمادی، در آفریقا، در آسیا، در امریکای لاتین، در خاور میانه، در دریا و صحرا، هرجا که امریکاییها احساس کردند منافعی در آن‌جا دارند و آن منافع، متوقف بر این است که عده‌یی انسان کشته بشوند، دریغ نکردند! با این‌حال، شعار طرفداری از حقوق بشر را هم میدهند! شیطانهای عالم، همیشه همین‌طور بوده‌اند.

این‌که کسی ادعا کند ما طرفدار حقوق بشریم، قضیه را تمام نمیکند. طرح قضیه‌ی حقوق بشر از طرف سردمداران امریکا، چه حالا و چه در روزهای قبل، یک دکان و یک وسیله برای استفاده‌ی بیشتر است. اینها به حقوق بشر اعتقاد ندارند. اینها کسانی هستند که در مقابل چشمشان، حکومت صهیونیستی در کشور فلسطین، مردم فلسطین را به بدترین وجهی زیر فشار و کشتار و اختناق و شکنجه قرار میدهد و آنها حاضر نیستند حتّی به زبان، عمل او را محکوم کنند. فلسطینیها انسان نیستند؟! حقوق بشر شامل فلسطینیها نمیشود؟!

اینها کسانی هستند که مرتجعترین و مستبدترین حکومتهای دنیا متکی به آنهایند، از آنها مدد و کمک میگیرند و انسانها را نابود میکنند. شما در دنیا نگاه کنید، ببینید کشورهایی که حتّی یک مجلس شورا - ولو به صورت شکلی و اسمی - ندارند، کدامند؟ الان کشورهایی هستند - احتیاجی به اسم آوردن نیست؛ همه‌ی شما این کشورها را میشناسید - که اداره‌ی امور آنها، بدون کوچکترین دخالت و آرای مردم انجام میگیرد. حکومتهای آنها، فردیِ مطلق است. پارلمان و انتخابات ندارند و در نتیجه مردم نماینده‌ی قانونگذار و رئیس جمهوری هم که انتخابش بکنند، ندارند. یک نفر یا یک خانواده، بر مردم و ثروت و نفت این کشورها حکومت مطلق میکند و هر کاری دلشان بخواهد، از کشتار و اختناق و حبس و زجر و بقیه‌ی توهینها و اهانتها، با مردم این کشورها انجام میدهند. این دولتهای این‌قدر مختنق و مرتجع، این‌قدر دور از پیشرفتهای سیاسی عالم و بیاعتنا به حقوق انسان، نورچشمیهای امریکایند و امریکا بزرگترین مدافع این کشورهاست! امریکا طرفدار حقوق بشر است؟ اگر این‌طور است، چرا به این دولتهای زوریِ اختناقیِ فاسدِ بیاعتنای به دمکراسی و حقوق بشر، یک یادداشت کوچک اعتراض نمیفرستد که حقوق بشر در کشور شما مورد بیاعتنایی قرار گرفته است؟!

یکی از حساسترین مناطق عالم، همین منطقه‌ی استراتژیک کشور آفریقای جنوبی است که سر دماغه‌ی «امیدنیک» در منتهیالیه جنوب آفریقا واقع شده است؛ محلی که امروز از لحاظ سوق‌الجیشی و در دوره‌های گذشته از لحاظ سیاسی و اقتصادی، اهمیت بسیار زیادی داشته است. مدتها قبل یک عده سفیدپوست به آن‌جا رفتند و حاکم شدند؛ از جهالت مردم بومی سوء استفاده کردند و حکومت و اداره‌ی آن کشور را به دست گرفتند؛ معادن قیمتی الماس و طلا و بقیه‌ی چیزها را مالک شدند و سیاه‌پوستان را در شرایط حیوانی نگهداشتند. درعین‌حال، امریکا و انگلیس و بسیاری از کشورهای غربی مدعی حقوق بشر، هیچ حرکت جدی علیه آفریقای جنوبی نکردند! من نمونه‌یی از کیفیت حکومت آفریقای جنوبی را در کشور دیگری که در همسایگی این کشور است، از نزدیک دیده‌ام. البته آن کشور توانسته به استقلال دست پیدا کند و سفیدپوستان طرفدار تبعیض نژادی را بیرون کند. من دیدم که سفیدپوستان در دوران حاکمیت، با مردم بومی و مالک آن سرزمین، به جرم سیاه‌پوست بودن، چگونه رفتار میکردند؛ به آنها چه‌قدر اهانت و تحقیر و فشار و شکنجه تحمیل میشد.

شما گاهی در تلویزیون مناظری را میبینید که مردم سیاه‌پوست آفریقای جنوبی، به‌وسیله‌ی پلیس سفیدپوست حاکم بر آن‌جا، کتک میخورند. این، چه‌طور حقوق بشری است؟! حقوق بشر، یک حقه است. امریکا و بسیاری از قدرتهای بزرگ، اصلاً به حقوق بشر اعتقاد ندارند؛ دروغ میگویند. طرح مسأله‌ی حقوق بشر، برای فریب و وسیله‌ی فشار است؛ برای این است که اگر خواستند دولتی را زیر فشار افکار عمومی قرار بدهند، با تهمت نقض حقوق بشر زیر فشار قرار بدهند وخودشان را متولی حقوق بشر در دنیا معرفی کنند؛ آن‌جایی هم که لازم میدانند، به‌عنوان طرفداری از حقوق بشر، حتّی قوای نظامی وارد یک کشور بکنند و حکومت آن کشور را تغییر بدهند!

کدامیک از جنایتهای عمده است که حکام امریکا انجام نداده باشند؟ آنها چه‌قدر حکومت ملی را سرنگون کردند؟ دستگاه جاسوسی امریکا - سیا - چه‌قدر در آفریقا، در امریکای لاتین، در قاره‌ی امریکا، در خاورمیانه و در آسیا، آن‌جایی که لازم دانسته است، وارد شده و حکومتی را که با آن موافق نبوده، توطئه و دسیسه‌چینی کرده، تا آن را سرنگون کند؟ از این قبیل فراوان است. همین رئیس جمهوری فعلی امریکا - آقای بوش - که یک وقت در رأس دستگاه امنیتی و جاسوسی امریکا بوده است، خود او میداند که در این دستگاه چه کارها کرده‌اند. شاید خود ایشان، بسیاری از این کارها را انجام داده است؛ غارت ملتها، حمله‌ی به ملتها، دروغ‌پراکنی، توسعه‌ی فساد در عالم، تحمیق بسیاری از قشرهای مردم، حتّی در کشور امریکا. اینها کارهایی است که سردمداران امریکا و بقیه‌ی قدرتمندان ظالم و ستمگر عالم انجام داده‌اند.

این‌گونه دستگاههای شیطانی، دشمنان جمهوری اسلامی هستند. این خودش، حجتی در دنیاست. هرکسی که در دنیا با نگاه بصیرت و دقیق نگاه بکند، از مخالفت همین عناصر شریر و فاسد، میتواند حقانیت جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی را تشخیص بدهد. خیلی خوب میشود فهمید که آن حکومت و انقلاب و نظامی که دستگاههای شیطان‌صفت عالم این‌قدر با آن دشمنند، لابد نظام حق است. لابد این کشور و این انقلاب، دشمن خلافکاریهای آنهاست که این‌قدر با آن بدند. این، امر واضحی است.

البته ملت شریفِ هوشمندِ فداکارِ ما بدانند، کسانی هستند که متأسفانه اسمشان هم ایرانی است، متعلق‌به همین آب و خاکند، ادعای فهم سیاسی و روشنفکری هم میکنند، اما نمیتوانند این حجت واضح و روشن را ببینند. با جمهوری اسلامی مخالفت میکنند؛ درحالیکه میببینید شیاطین و شریرها و قلدرها و دستگاههای منفور عالم، با جمهوری اسلامی بدند. باید میفهمیدند که وقتی نظامی مثل جمهوری اسلامی هست و شیطانها در مقابل آن صف کشیده‌اند، هر انسانی که ضد شیطانها و شیطان‌صفتهاست، بایستی پشت سر این نظام قرار بگیرد و از آن دفاع کند.

من تعجب میکنم از کسانیکه ادعا میکنند شم سیاسی دارند، یا ادعای روشنفکری میکنند و دشمنیِ دشمنان بشریت را با جمهوری اسلامی میبینند، درعین‌حال از این‌که با جمهوری اسلامی اظهار مخالفت کنند، خجالت نمیکشند. اینها وجدانشان مرده و چشم دلشان کور شده است؛ اگرچه ممکن است دارای فهم سیاسی و به اصطلاح جزو قشرهای روشنفکر هم باشند.

من معتقدم، این حجت خداست که به نفع جمهوری اسلامی تمام کرده است. هرجا جناح خبیث و پلید و منفوری هست، با جمهوری اسلامی بد و مخالف و دشمن است؛ درست مثل زمان رسول اکرم(صلّیاللَّه‌علیه‌واله‌وسلّم) که اشراف فاسد و زورگوها و دشمنان طبقات مظلوم و محروم و کسانی که خودشان به این طبقات ظلم میکردند و منافقان که در دلشان مرض بود، با دعوت پیامبر مخالفت کردند. امروز عیناً همان جناحها در برابر جمهوری اسلامی ایستاده‌اند؛ چون جمهوری اسلامی راه پیامبران را طی میکند.

مطلب دوم که آن هم بسیار حایز اهمیت است، این است که با وجود این‌همه مخالفتها از اول پیروزی انقلاب و قبل از آن تا امروز، انقلاب و جمهوری اسلامی و ملت ایران، بر تمام دشمنان گوناگون و رنگارنگ خود فایق آمده‌اند و آنها را شکست داده‌اند. خود این، یک حجت الهی است. حکومت و نظام و ملتی که همه‌ی قدرتمندان رذل و پلید و خبیث دنیا با آن مخالفند، زور و پول و سلاح هم دارند، تبلیغات و رادیو و روزنامه هم دارند، نوکر و مزدور و دستگاه جاسوسی و اطلاعاتی هم دارند، توطئه هم میکنند، مقدمات کودتا هم راه میاندازند، دشمنان را هم تقویت میکنند، درعین‌حال نمیتوانند این ملت و این انقلاب و این جمهوری را متزلزل کنند. این خود، از آیات الهی و نشانه‌ی حقانیت شما ملت انقلابی و مسلمان است.

آنها روز اول فکر نمیکردند که نتوانند ما را شکست بدهند؛ اما نتوانستند. مرتب وعده دادند و گفتند شش ماه دیگر جمهوری اسلامی سقوط خواهد کرد؛ اما بعد که دیدند نمیشود، زمان را زیاد کردند و گفتند یک سال دیگر؛ اما باز وقتی که دیدند امکان ندارد، تمدید کردند و گفتند دو سال دیگر، پنج سال دیگر!

قدرت ملت ایران، دشمنان را وادار کرد که از حرفهایشان عدول کنند. آن را به امری که زمانش معلوم نیست، موکول نمایند. گفتند بعد از رحلت امام، جمهوری اسلامی شکست خواهد خورد. امام بزرگوار ما رحلت کردند و به جوار رحمت الهی رفتند؛ اما همچنان‌که هر ثانیه و هر آنی از آنات عمر آن وجود مقدس در دوران انقلاب، مایه‌ی تقویت انقلاب بود، بر اثر آن معنویت عظیم و آن محبوبیت بزرگ، ارتحال آن بزرگوار هم اسلام و انقلاب را بیشتر تقویت کرد. آن اخلاص و محبتی که مردم به امام راحلشان نشان دادند، آن تشییع جنازه، آن پیروی از وصیت، آن احترام به رهنمود و خط امام، آبروی انقلاب و ملت ایران را در دنیا چند برابر کرد؛ همچنان‌که آبروی امام بزرگ را هم در دنیا مضاعف نمود. بحمداللَّه روزبه‌روز انقلاب راسختر، جمهوری اسلامی مستحکمتر، و ملت ایران مقاومتر شده‌اند و باز هم خواهند شد.

من میخواهم به شما ملت بزرگ و شجاع عرض کنم که بدانید، دشمن قادر بر شکست دادن این انقلاب و این ملت نیست؛ که البته شما میدانید و رفتارتان نشان داده است که به این حقیقت واقفید. مادامیکه ملت در صحنه است و احساس مسؤولیت میکند - همچنان‌که امروز همه‌ی قشرهای ملت ما در صحنه‌اند و احساس مسؤولیت میکنند - مادامیکه ملت متمسک به اسلام و قرآن است - که تمسک به اسلام و قرآن، در میان ملت ما روزافزون است - مادامیکه وحدت کلمه در میان ملت ما حکمفرماست - که بحمداللَّه وحدت کلمه در میان ملت ما چشمگیر است - دشمن هیچ چاره و سرانجامی جز ناکامی و یأس ندارد. شما دشمن را مأیوس کرده‌اید.

امروز در دنیا، دولت و نظام جمهوری اسلامی، مردمی‌ترین دولت و نظام است. آرای حقیقی مردم، محبت و عواطف، احساسات و قلبهای مردم، پشت سر این نظام و مسؤولان آن است. دشمنان میخواهند وانمود و منعکس کنند که مردم از اسلام فاصله گرفته‌اند. مردم از اسلام فاصله نمیگیرند؛ بلکه روزبه‌روز به اسلام نزدیکتر میشوند. مردم دنیا، آنهایی که هفتاد سال از اسلام دور بودند و فاصله داشتند، به برکت قیام و حرکت اسلامی شما مردم، به اسلام نزدیک میشوند. امروز مسلمانان دنیا، از اسلام خودشان احساس عزت میکنند؛ درحالیکه در گذشته احساس حقارت و سرشکستگی میکردند.

بحمداللَّه امروز مسؤولان کشور، به فکر رفع نیازهای مردم و کمبودها هستند و امکان هم در اختیار مسؤولان است و نشانه‌هایش را شما میبینید. به فضل الهی، من با اطمینان کامل میگویم که پیشرفت جمهوری اسلامی در مسایل مادّی و معنوی، روزبه‌روز دشمنان را عصبانیتر و مأیوستر خواهد کرد.

البته مردم نباید فراموش بکنند که ما هرچه داریم، به برکت اسلام ناب و اسلام انقلابی است؛ اسلامیکه به فکر طبقات مستضعف و محروم است، نه اسلامی که در خدمت قدرتمندان و اغنیاست. بله، در دنیا کسان دیگری هستند که ادعای اسلام میکنند؛ اما اسلام آنها اسلام محمّد نیست؛ اسلام ابوجهل و ابولهب است؛ اسلام امریکاست. کسانی هستند که ادعای اسلام و اسم اسلام را وسیله‌یی برای چاپیدن و سوء استفاده و تحمیق بیشتر قرار داده‌اند. آن اسلام، اسلامی است که به نفع سرمایه‌داران و زراندوزان و صاحبان میلیاردها دلار در بانکهای خارجی است. ما آن اسلام را قبول نداریم.

اسلامی که رسول اکرم و اولیای الهی برای آن جان دادند و حسین‌بن‌علی(ع) خون خود و عزیزانش را در راه آن نثار کرد، اسلامی که امام بزرگوار ما عمرش را در دعوت به آن گذراند، اسلام ضعفا و طبقات پابرهنه، اسلامی که به پایین‌دستهای جامعه، قدرت و عزت و آقایی میدهد و آنها را از ذلت و مسکنت خارج میکند، اسلامی که زورگویان و قلدران و قدرتمندان ظالم را از سریر قدرت به زیر میکشد - که در دنیا میبینید و دیدید که محمّدرضا و خاندان منحوس پهلوی را به زیر کشید - آن اسلام مورد نظر ماست.

هرچه دارید، از اسلام است. هرچه دارید، از توجه و اتکال به خدا و ارتباط با اوست. ارتباط و اتصال با خدا را فراموش نکنید. ماه رمضان، بهار خودسازی و عبادت، بهار قرآن، بهار توجه و ذکر و استغفار و استغاثه‌ی به خدا، در پیش است؛ آن را قدر بدانید. همه‌ی قشرهای مردم - مخصوصاً جوانان - ماه رمضان را مغتنم بشمارند، به خدا پناه ببرند، هدایت و عنایت او را طلب کنند، به او اتکال نمایند و از دشمنانش ذره‌یی واهمه نکنند. ان‌شاءاللَّه فضل و رحمت الهی و هدایت و کمک پروردگار، شامل حال شما ملت عزیز و بزرگ خواهد بود.


والسّلام علیکم و رحمةاللَّه و برکاته‌

بعد از ۱۱ سال بارش‌ها در ایران به حد نرمال رسید

بارش‌های ۹۷، بحران کم‌آبی را در سال ۹۸ حل می‌کند؟

بارش‌های ۹۷، بحران کم‌آبی را در سال ۹۸ حل می‌کند؟

رییس مرکز خشکسالی کشور می‌گوید مجموع بارش ۲ سال اخیر ۸ درصد از میانگین بلندمدت ایران کمتر است.

نیو صدر: برخلاف سال ۱۳۹۶، میزان بارندگی‌ها در سال گذشته در ایران به شکل عجیبی افزایش پیدا کرد، موضوعی که به ظاهر امیدها را برای حل بحران کم‌آبی افزایش داده.

آمار مرکز خشکسالی کشور نشان می‌دهد که میزان بارندگی در کل کشور نسبت به سال ۱۳۹۶ افزایش چشمگیری داشته و در مقایسه با میانگین بلندمدت کل کشور هم این میزان بیشتر است. البته این آمار برای همه مناطق کشور امیدوار کننده نیست و برخی مناطق، مثل استان‌های یزد، فارس و ... همچنان با کاهش بارندگی روبرو هستند.

از سوی دیگر به گفته کارشناسان، باران تنها پاراماتری نیست که وضعیت کم‌آبی ایجاد شده در ایران را به وجود آورده و به همین دلیل این موضوع به تنهایی هم نمی‌تواند وضعیت را بهبود بدهد، مسائلی مثل میزان ذخایر برفی و برداشت زیاد از منابع آب برخی از عواملی هستند که منجر به ایجاد چنین شرایطی شدند. در همین رابطه برای مشخص شدن پاسخ این مسائل و پیشبینی وضعیت بارندگی‌ها در سال ۹۸، صادق ضیاییان رییس مرکز خشکسالی کشور در گفتگویی با شهریارپرس به سوالاتی در این رابطه پاسخ داد.

این مطالعه را اینجا بخوانید:

در ابتدا کمی از وضعیت بارندگی‌ها در کل کشور در سال گذشته توضیح دهید. در مقایسه با سال قبل و میانگین بلندمدت وضعیت بارش باران در کشور ما چگونه بوده؟

همانطور که می‌دانید سال زراعی ۹۷-۹۸ تاکنون برای ما سال خوبی از لحاظ بارندگی بوده، کل کشور تاکنون ۱۸۴.۵میلیمتر بارندگی دریافت کرده، سال گذشته در همین بازده زمانی یعنی از ابتدای مهر تا اواخر سال، فقط ۸۱.۶ میلیمتر بارش را دریافت کردیم. این نشان می‌دهد که نسبت به سال گذشته، ما یک سال بسیار استثنایی را گذراندیم.البته در مقایسه با بلندمدت شرایط انقدر هم استثنایی نیست. در همین بازده زمانی میزان میانگین بارش بلندمدت ۱۵۰.۶میلی‌متر است. به عبارت دیگر نسبت به بلندمدت ۲۲.۵درصد و نسبت به سال گذشته ۱۲۶درصد افزایش باران داشتیم.

و آیا برای همه مناطق کشور این وضعیت یکسان بوده؟ یعنی سال ۹۷ باران در همه مناطق کشور افزایش داشت؟

خیر، توزیع بارش در مناطق مختلف متفاوت بود و برخی استان‌ها هنوز هم با کمبود بارش مواجه هستند. میانگین بارش باران در استان‌های کرمان، یزد، فارس و هرمزگان همچنان کمتر از بلندمدت است. از سویی استان‌های ایلام، گلستان و لرستان هم بیشترین بارندگی را تجربه کردند. در مقایسه با سال گذشته هم تنها استان اردبیل بارش کمتری داشته است.

و چه پیشبینی برای سال ۹۸ دارید؟

در پیشبینی که ما برای ۴ ماه آینده انجام دادیم به نظر می‌رسد وضعیت بارندگی در کشور ما نرمال باشد.

آقای ضیاییان، این افزایش ناگهانی بارندگی‌ها در یک سال اخیر و با توجه به اینکه اشاره کردید در بهار ۹۸ بارندگی‌ها حالتی طبیعی دارد، چه کمکی به حل بحران خشکسالی در کشور می‌کند؟

ببینید الان ۱۱ سال پی در پی است که ما هیچ سال تری را در کشور نداشتیم و کمبود بارش در کشور وجود داشت. بنابراین با یک سال بارندگی خوب نمی‌توانیم توقع داشته باشیم که کمبود سال‌های قبل هم جبران شود چراکه ما تقریبا کم‌بارش‌ترین‌ سال‌ها را در ۵۰ سال گذشته تجربه کردیم.

حتی بارش‌های خوب امسال هنوز نتوانسته بارندگی‌های سال گذشته را جبران کند و هنوز در مجموع این ۲ سال ۸درصد کمبود بارندگی داریم. از سویی تامین آب‌های زیرزمینی و سطحی با چنین باراندگی اقدامی سخت است چراکه پارامترهای دیگری مثل برداشت منابع آب هم در این موضوع دخیل است.

اما در کنار بارش باران، موضوع دیگری که بدون شک می‌تواند به جبران کمبود منابع آب کمک کند میزان ذخایر برفی ما است. وضعیت بارش برف در ۹۸ چگونه بوده؟

آخرین آمار ما مربوط به ۱۶ استفند است و وضعیت حوزه‌ها در آن از این قرار است؛ در حوزه دریاچه ارومیه وضعیت از سال گذشته بهتر است ولی نسبت به بلندمدت مقداری کمتر بوده، در حوزه خلیج‌فارس و عمان در سال جاری نسبت به سال گذشته و بلندمدت بیشتر بود، در دریای خزر هم این میزان نسبت به سال گذشته بیشتر و نسبت به بلندمدت کمتر است.

و کاهش منابع برفی نسبت به بلندمدت چه تاثیری روی منابع آب ایران دارد؟ و علت موضوع چیست؟

ببینید گرمایش جهانی باعث افزایش دما در دنیا شده و سرعت این افزایش دما در ایران ۲ برابر میانگین جهانی بوده و این موضوع روی ذخایر برف ما تاثیر گذاشته. یخچال‌های ما که قبلا ذخیره آبی برای بهار بودند دیگر زودتر ذوب می‌شوند

دبیر ستاد انرژی معاونت علمی ریاست جمهوری :

ستاد انرژی به دنبال طرح‌های دارای خروجی ملموس است

پایگاه خبری شهریار پرس / دبیر ستاد انرژی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری می‌گوید: دیگر نمی‌خواهیم در ستاد انرژی به دنبال طرح، پروپوزال، امکان‌سنجی یا پتانسیل‌سنجی آنهم تنها برای خاک خوردن در قفسه‌ها باشیم، این کارها بس است و به دنبال اقداماتی هستیم که دارای خروجی ملموس باشد و مشکلی از مشکلات کشور را رفع کند.

به گزارش خبرنگار شهریارپرس ، ستاد توسعه فناوری انرژی یکی از ستادهای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است که ماموریت اصلی آن حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و استارتاپ‌ها و همچنین شناسایی، جذب و حمایت از ایده‌های نوآورانه و توسعه فناوری‌ها به منظور بهینه‌سازی انرژی و حفظ محیط زیست کشور است.
ستادی که از اواسط مردادماه امسال، «کامبیز مهدی زاده فرساد» متولد سال 1364 و دکترای رشته نفت، مسئولیت آن را برعهده گرفته است و البته نخستین اقدام او توجه به «صلاح‌الدین کامرانی» دانش‌آموخته جوان مریوانی بود که با وجود داشتن مدرک دکترای زمین‌شناسی به کارهای خدماتی مشغول بود.
مهدی زاده با گماردن کامرانی به عنوان یکی از کارشناسان ستاد توسعه فناوری انرژی، نشان داد که بدون هیچگونه تعارف قصد بهره‌گیری از توانمندی جوانان نخبه در جای جای کشور را دارد.
کامرانی که مدرک دکترای زمین‌شناسی خود را با گرایش منابع آب زیرزمینی از دانشگاه خوارزمی تهران دریافت کرده است مدتی از سر ناچاری و بیکاری در انبار مواد شیمیایی شرکت نفت در اهواز کار می‌کرد و کلیپی از شرایط و محیط کارش در فضای مجازی منتشر شد که بازتاب گسترده‌ای داشت. او این روزها به عنوان کارشناس آب و نفت در ستاد توسعه فناوری انرژی مشغول به کار شده است.
مهدی زاده که اصالتا تبریزی و از جوانان نخبه کشورمان است در مسابقات و نمایشگاه بین‌المللی اختراعات آمریکا در سال 1394 که با حضور نمایندگان بیش از 80 کشور دنیا برگزار شد، سرتیمی اعضای تیم نخبگان ایران را برعهده داشت و طرح ایران حائز مدال طلا و همچنین برنده جایزه ویژه این مسابقات شد.

** شعار نمی‌دهم، عمل‌گرا هستم
دبیر ستاد فناوری حوزه انرژی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری یکی از چالش‌های فعلی کشور را تمرکز بیش از اندازه بر مباحث تئوری بدون هیچگونه خروجی دانسته و می‌گوید: «ما احتیاج به شو و نمایش نداریم، اینکه در تولید مقالات علمی از جایگاه خوبی در دنیا برخوردار باشیم بسیار ارزشمند است اما آیا در تولید محصول و تجهیزات دانش‌بنیان نیز پیشرفت داشته‌ایم؟»
مهدی زاده که روز دوشنبه با خبرنگار گروه علمی ایرنا سخن می‌گفت، با اشاره به برنامه ارائه شده خود به «سورنا ستاری» معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری تاکید کرد: همانطور که در این برنامه اعلام کرده‌ام دیگر نمی‌خواهیم در ستاد انرژی به دنبال طرح، پروپوزال، امکان‌سنجی یا پتانسیل‌سنجی آن هم تنها برای خاک خوردن در قفسه‌ها باشیم، این کارها بس است، ما به دنبال اقداماتی هستیم که دارای خروجی ملموس باشد و مشکلی از مشکلات کشور را رفع کند.
دبیر ستاد فناوری انرژی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری معتقد است که انجام سه پروژه منتهی به محصول، بهتر از 100 پروژه در قالب طرح و پروپوزال و کاغذ است.
وی با اشاره به موازی‌کاری‌های مطالعاتی و پتانسیل‌سنجی در حوزه انرژی در پژوهشگاه‌های نیرو، نفت، علوم و همچنین ستاد فناوری انرژی و تهیه انواع و اقسام طرح‌های بدون خروجی در طول سال‌های گذشته، بیان کرد: متاسفانه معلوم نیست که این مطالعات و طرح‌ها چه زمانی قرار است به محصول تبدیل شود.
مهدی زاده ادامه داد: اینکه گزارش می‌دهیم در ستاد انرژی معاونت علمی 100 پروژه را حمایت کرده‌ایم باید مشخص شود که این حمایت از چه جنس بوده و چند پروژه منجر به تولید محصول و ورود به بازار شده است.
وی گفت: الان هر طرح مطالعاتی که به ستاد می‌آید مورد بررسی کارشناسی قرار می‌گیرد اما اولویت ما این نیست، زیرا خروجی و محصول ندارد و ما بیشتر به دنبال طرح‌هایی هستیم که در راستای بهبود عملکرد سیستم و رفع مشکل از کاغذ پیاده‌سازی و عملیاتی شود.
مهدی زاده در ادامه، رویکرد اصلی ستاد انرژی را تجمیع همه فعالان حوزه دانش‌بنیان در بخش انرژی و حمایت از پروژه‌های مطالعاتی منتهی به خروجی و محصول دانست و تاکید کرد: از این پس ارائه طرح‌های مطالعاتی بدون هیچ گونه خروجی به این ستاد ممنوع است.
مشاور معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری معتقد است: امروز تنها پول دوای همه دردها نیست و با ایجاد شرکت‌های خصولتی، مشکلات رفع نمی‌شود بلکه طبق اصل 44 بایستی به سمت حمایت از بخش خصوصی گام برداشت.
وی می‌گوید: وظیفه اصلی ما این است که به عنوان یک کاتالیزور و تسهیل‌گر برای افزایش سرعت تاثیرگذاری شرکت‌های دانش‌بنیان و استارتاپ‌ها در حوزه انرژی عمل کنیم.

** تغییر در ترکیب اجرایی و تسریع در فرآیندهای ستاد انرژِی معاونت علمی
دبیر ستاد توسعه فناوری انرژی معاونت علمی برای دستیابی سریع‌تر به اهداف تعیین‌شده، در ابتدای شروع به کار خود در این ستاد دست به اقدامات جدیدی زده است و ترکیبی از افراد جوان و مسن اما با تجربه را در ستاد انرژی به عنوان معاونان خود برگزیده است.
مهدی زاده می‌گوید: اکنون افراد متخصص و صاحب‌نظر در ستاد توسعه انرژی مستقر شده‌اند و این باعث شده است روند پیگیری کارها برخلاف گذشته سرعت بیشتری به خود گیرد و مدت زمان پیگیری کارها در ستاد انرژی کاهش محسوسی داشته است.
وی گفت: هم اکنون بسیاری از مراجعه کنندگان و کسانی که به نوعی خواهان همکاری با ستاد انرژی معاونت علمی هستند، تعجب می‌کنند که در ظرف یکی دو هفته به آنها پاسخ نهایی داده می‌شود در صورتی که در دوره‌های قبل این فرآیند حداقل سه تا چهار ماه زمان می‌برد.
مشاور معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری گفت: متاسفانه حتی از دهه 80 نیز بسیاری از پروژه‌های نا تمام در ستاد انرژی وجود داشته است که منتج به نتیجه نشده‌اند و ما قصد ساماندهی آنها را داریم.

**حوزه انرژی بازیگر اصلی اقتصاد کشورها
امروزه حوزه انرژی در دنیا بخش بسیار مهم و اثرگذار و از بازیگران اصلی اقتصاد کشورها محسوب می‌شود و البته به گفته دبیر ستاد توسعه فناوری انرژی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، این بخش متاسفانه با وجود برخورداری کشورمان از ذخائر عظیم انرژی همچون نفت و گاز و لزوم توسعه فناوری و تکنولوژی‌های جدید، مورد غلفت واقع شده است.
مهدی زاده به نکته جالبی اشاره می‌کند و می‌گوید: شاعر بزرگ ایرانی؛ سعدی در قرن هفتم در اشعار خود، مردم سرزمین‌مان را به استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر تشویق کرده بود ولی ما در همه این سالها از این نعمات خدادادی غافل بوده‌ایم.
وی در ادامه درخصوص فلسفه تشکیل ستاد توسعه فناوری انرژی در معاونت علمی توضیح می‌دهد: هدف از ایجاد این ستاد، حمایت از طرح‌های نو و همچنین اختراعات و فناوری و تکنولوژی‌های جدید حوزه انرژی از جمله نفت، گاز، انرژی‌های تجدیدپذیر شامل برق، خورشیدی و همچنین حفاظت از محیط زیست است.
«انرژی تجدیدپذیر انرژی‌های پاکی هستند که از منابع تجدیدپذیر یا بازگشت‌پذیر به دست می‌آید و می‌توان آن را در مدت زمان کوتاهی توسط منابع طبیعی جایگزین کرد؛ مانند نور خورشید، باد، باران موج، جزر و مد و گرمای حرارتی زمین.
مشاور معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری معتقد است: یکی از راه‌کارهای اصلی برای کاهش تولید گازهای گلخانه‌ای و جلوگیری از افزایش گرمایش زمین استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر، به ویژه انرژی خورشیدی است و اکنون کشورهای جهان برای ساخت نیروگاه‌های خورشیدی در حال رقابت با یکدیگر هستند.
وی با ارائه این آمار که اکنون به طور میانگین یک درصد از نیاز مردم جهان به برق از روش انرژی خورشیدی تأمین می‌شود، افزود: در اتحادیه اروپا حدود 5 درصد از این نیاز توسط انرژی خورشیدی برآورده می‌شود و پیش‌بینی شده که در سال 2020 سایت‌های انرژی خورشیدی سه برابر بیشتر از میزان فعلی برق‌رسانی کنند و در سال 2030 این میزان به 13 برابر افزایش یابد.
مهدی زاده همچنین اظهار داشت: در جهت تأمین انرژی از منابع تجدیدپذیر بسیاری از کشورها از جمله چین، ژاپن، آمریکا و حتی ترکیه به سرعت در حال پیشرفت هستند.

** سهم بسیار پایین حوزه انرژی از شرکت‌های دانش‌بنیان
دبیر ستاد توسعه فناوری انرژی معاونت علمی می‌گوید: با وجود گذشت حدود یک دهه از فعالیت این ستاد، هنوز تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه انرژی به تعداد انگشتان دو دست نرسیده است.
مهدی زاده با یادآوری اینکه اقتصاد ایران بر پایه درآمدهای نفت و گاز می‌چرخد، گفت: این درحالی است که در طول سال‌های گذشته، شرکت‌های استارتاپی و دانش‌بنیان نفتی فعال نشده‌اند.
وی معتقد است: سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی باید جذابیت داشته باشد و هدف ستاد توسعه فناوری انرژی معاونت علمی نیز در ابتدا ایجاد یک فضای کاری مناسب با هزینه بسیار پایین برای شکوفا کردن پتانسیل‌های جوانان نخبه، دانشجویان و علاقه‌مندان به این حوزه است.
مهدی زاده با اشاره به اقدامات جوانان فعال در زمینه‌های مختلف از جمله فناوری‌های روش‌های برداشت نفت، تولید برخی تجهیزات و کالاها از جمله مته، پمپ و شیرهای کنترلی، گفت: ستاد انرژی در صدد حمایت جدی از این جوانان برای به سرانجام رساندن کار در راستای حمایت از تولید و سرمایه ملی است.
وی در تشریح اقدامات در دست انجام ستاد توسعه فناوری حوزه انرژی معاونت علمی نیز اظهار داشت: وظیفه ستاد انرژی، حمایت از فناوری‌های نو و طرح‌های خلاقانه به خصوص طرح‌هایی است که قابلیت صنعتی شدن دارند و منجر به تولید محصول می‌شوند، این رسالت اصلی ستاد انرژی است که متاسفانه تعریف خوبی در سال‌های اخیر ازاین ستاد نشده است.
به گفته مهدی زاده، اکنون چند پروژه زمین‌گرمایی از سوی ستاد انرژی معاونت علمی در حال پیگیری است که روند خوبی داشته است.

** تکلیف وضعیت تمام پروژه‌های ستاد انرژی مشخص شد
دبیر ستاد توسعه فناوری انرژی معاونت علمی با توضیح اینکه پیشتر افرادی با تخصص و مدارک تحصیلی غیرمرتبط در این ستاد مشغول به کار شده بودند، افزود: این باعث شده بود که پروژه‌ها جمع شده و قابل رسیدگی نباشد.
مهدی زاده اظهار داشت: البته در این مدت سعی شده است که در معاونتهای ستاد انرژی، شخصیت‌های علمی، اهل فن و دارای تخصص‌های مرتبط جایگزین شوند.
وی از تعیین تکلیف تمامی طرح‌های ناتمام در ستاد انرژی خبر داد و افزود: ضمنا روی پروژه‌های جاری نیز نظارت مستمر و دقیق خواهیم داشت تا در زمان تعریف شده به سرانجام برسد.
دبیر ستاد توسعه فناروی انرژی معاونت علمی تصریح کرد: هم اکنون جدولی آماده شده تا از این پس میزان پیشرفت و وضعیت پروژه‌ها در این ستاد مشخص و به روز باشد، به طوریکه سرنوشت تمام پروژه‌های ستاد مشخص می‌شود تا با تغییر مدیریت‌ها افراد جدید دچار چالش نشوند.

** ستاد انرژی معاونت علمی نیازمند حمایت دستگاه‌های مرتبط
وی یکی از اهداف معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری را سرمایه‌گذاری و حمایت از مهندسان جوان نخبه و تحصیل‌کرده برای ظهور و بروز استعدادهای خود در حوزه‌های انرژی عنوان کرد.
مهدی زاده افزود: راه‌اندازی شرکت در حوزه‌های نفت و گاز نیازمند داشتن سرمایه کلان است و هر کسی از پس تامین این سرمایه بر نمی‌آید به خصوص مبتکران و دانشجویانی که از سرمایه‌های مادی آنچنانی برخوردار نیستند.
دبیر ستاد توسعه فناوری انرژی معاونت علمی تاکید می‌کند که این ستاد نمی‌خواهد چاه نفت بزند، حفاری کند، نفت برداشت کند بلکه قصد گسترش و معرفی فناوری این حوزه را دارد.
مشاور معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری، توسعه فناوری در حوزه انرژی را در گرو همکاری مناسب دستگاه‌ها و سازمان‌های مرتبط با ستاد انرژی دانست و گفت: به عنوان مثال وزارت نفت همواره دیدگاه مثبتی نسبت به فناوری داشته و این همکاری‌ها می‌تواند به ارائه محصول و پروتوتایپ منجر شود.
مهدی زاده بیان کرد: یکی از برنامه‌های اصلی ستاد توسعه انرژی معاونت علمی تشویق شرکت‌ها و استارتاپ‌های بزرگ نفتی برای حمایت از دانشجویان، نخبگان و شرکت‌های کوچک است.
وی با اشاره به اینکه بدنه وزارت نفت به خصوص بخش پالایش و پخش و همچنین پتروشیمی در زمینه‌های دانش‌بنیان و استارتاپی و همچنین ایجاد شرکت‌های شتاب‌دهنده اقدامات بسیار خوبی داشته و با این مباحث آشنا هستند، تاکید کرد: البته ستاد انرژی از تجربه‌های ارزشمند متخصصان انجمن‌های حوزه انرژی به خصوص نفت و گاز، آب و برق برای پیشبرد کار خویش بهره خواهد گرفت.

** راه‌اندازی مرکز فناوری انرژی برای ساماندهی فعالان این عرصه
دبیر ستاد توسعه فناوری حوزه انرژی معاونت علمی در ادامه با اشاره به امضای تفاهم‌نامه همکاری در زمینه تاسیس مرکز توسعه فناوری‌های انرژی ایران بین ستاد توسعه فناوری حوزه انرژی و مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی با انجمن انرژی‌های تجدیدپذیر اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی ایران در مهرماه امسال گفت: در این مرکز تمام ایده‌پردازان، استارتاپ‌ها، شتابدهنده‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه انرژی برای توسعه بازار خود گرد یکدیگر جمع شده‌اند.
وی در ادامه راه‌اندازی مرکز فناوری انرژی را گامی برای ساماندهی فعالیت‌ها در حوزه انرژی دانست و تصریح کرد: با راه‌اندازی مرکز فناوری انرژی تمامی استارتاپ‌ها، شتابدهنده‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه انرژی به صورت متمرکز فعالیت خود را در آنجا ادامه می‌دهند.
مهدی زاده، تبدیل شرکت‌های کوچک حوزه انرژی به شرکت‌های بزرگ را از اهداف راه‌اندازی مرکز فناوری انرژی عنوان کرد و گفت: این مرکز بستری را فراهم می‌کند تا شرکت‌های توانمند اما کوچک به شرکت‌هایی قدرتمند تبدیل شده و با توسعه بازار و فعالیت‌های خود به اقتصاد کشور نیز نفع برسانند.
مشاور معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری ادامه داد: به عنوان مثال یک شرکت که دارای طرح فناورانه و خلاقانه است می‌تواند طرح خود را به مرکز فناوری انرژی برای سرمایه‌گذاری یک شرکت یا یک استارتاپ ارائه کند و ما برای این ایده‌پردازان در مرکز فناوری انرژی یک فضا با امکانات مورد نیاز در نظر می‌گیریم که آنها در آنجا با خیال آسوده‌تر برای طرح خود زمان بیشتری صرف کنند.
وی اظهار کرد: البته ما برای فعالان عرصه دانش‌بنیان در حوزه انرژی بسته‌های تشویقی و تسهیلاتی مناسبی نیز تعریف کرده‌ایم که در قالب تسهیلات حمایتی به فعالان عرصه دانش‌بنیان در حوزه انرژی اختصاص خواهد یافت.
مهدی زاده گفت: تمام استارتاپ‌ها، شتابدهنده‌ها و شرکت‌های علاقه‌مند به فعالیت در حوزه انرژی می‌توانند با مراجعه به ستاد انرژی معاونت علمی توانمندی و ایده‌‎های خود را ارئه کنند که پس از بررسی از سوی تیم کارشناسی به آنها فرصت حضور در مرکز فناوری انرژی و حمایت برای توسعه فعالیت و ایده‌هایشان داده می‌شود.
دبیر ستاد توسعه فناوری انرژی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اظهار داشت: برای راه‌اندازی مرکز فناوری انرژی بخش‌های مختلف خصوصی همچون استارتاپ‌ها و شتابدهنده‌ها برای سرمایه‌گذاری اعلام آمادگی کرده‌اند و زیرساخت‌ها برای راه‌اندازی این مرکز فراهم شده است.
مهدی زاده همچنین به فعالیت‌های ستاد توسعه فناوری حوزه انرژی در دور جدید اشاره کرد و گفت: در ستاد به دنبال این هستیم که با ساماندهی اقدامات دوره‌های گذشته، زمینه لازم در جهت توسعه فعالیت‌ها فراهم شود.
وی به استفاده از دستاوردهایی همچون اسکن کد و هولوباکس در ستاد انرژی معاونت علمی اشاره کرد که دسترسی به آخرین اخبار و دستاوردهای حوزه انرژی را آسان می‌کند و به نوعی صرفه‌جویی در وقت و هزینه را برای علاقه‌مندان در این حوزه به دنبال خواهد داشت.

گفت‌وگو: یوسف درویشی

فرصت بسیار کمی تا آغاز تعطیلات عید نوروز باقی ‌مانده و برای یک سفر مفید و متفاوت در این ایام، چه بهتر که زودتر مقصد خود را انتخاب کنیم. در فرصت باقی‌مانده هر روز یک جاذبه را در پهنه وسیع ایران معرفی خواهیم کرد. مبنای معرفی این جاذبه‌ها که از میان جاذبه‌های ملموس و ناملموس هستند، بکر بودن، دور بودن نسبت به مرکز، اهمیت، متفاوت بودن و... است. برای آنکه بیشتر از این جاذبه‌ها بدانید، می‌توانید رد آنها را در اینترنت جست‌وجو کنید.

بارها گفته شده سفر از زمانی آغاز نمی‌شود که به مقصد می‌رسید، بلکه مسیر هم جزئی از سفر به حساب می‌آید. برای همین از دیدنی‌های مبدا تا مقصد غافل نشوید و سعی کنید تجربه‌ای متفاوت به دست آورید. در ۲۵ کیلومتری شمال شرق تبریز و در مسیر زنجان به ماهنشان یکی از شگفتی‌های خلقت قرار دارد که از تماشای آن نمی‌توان گذشت. در این مسیر کوه‌هایی قرار گرفته‌اند که رنگارنگ بودن‌شان هر بیننده را به خود خیره نگه می‌دارد. «آلا داغلار» که به زبان ترکی معنی کوه‌های رنگی می‌دهد رنگ‌های قرمز، قهوه‌ای، سبز، نارنجی، زرد و سفید را در خود جای داده است. این کوه‌ها حدود ۷۰ کیلومتر مربع وسعت و از زنجان تا شهرستان میانه و از تبریز به اَهر امتداد دارند. اگر خوش‌شانس باشید و در زمان رسیدن به این طبیعت زیبا هوا مساعد باشد و نور خوبی به سمت کوه‌ها بتابد، می‌توانید به شکل خیره‌کننده‌ای رنگ‌ها را در دل این کوه‌ها ببینید.

برای همین پیشنهاد ما این است که از این کوه‌ها به‌صورت گذری عبور نکنید و برای ساعاتی هم شده به دل کوه بزنید؛ چون زیبایی‌های بیشتری انتظار شما را می‌کشد؛ مخصوصا اگر بدانید در اطراف این کوه‌ها روستاهایی هم قرار دارد که بی‌شباهت به رنگارنگی کوه‌ها نیست؛ روستاهایی با خانه‌های رنگارنگ که زیبایی این فضا را هم چند برابر کرده است. یک رسم زیبایی که مردم این محدوده دارند این است که تحت تاثیر رنگارنگی کوه سعی می‌کنند قبل از رسیدن سال نو خانه‌های خود را با همین رنگ‌ها به ویژه رنگ قرمز تزئین کنند و آمدن بهار را نوید دهند. اگر در روزهای نوروز عازم سفر در این مسیر هستید می‌توانید فرصت را غنیمت شمرده و یک روستاگردی خوب و رنگارنگ را هم تجربه کنید.

امیدوارم باشیم و ببینیم مقام معظم رهبری پرچم انقلاب را به دست امام زمان می‌دهد

آیت‌الله جنتی: باید دست رهبری را به خاطر انتصاب رئیسی ببوسیم

آیت‌الله جنتی: باید دست رهبری را به خاطر انتصاب رئیسی ببوسیم

شهریار پرس  نوشت: آیت الله احمد جنتی امروز طی سخنانی در افتتاحیه اجلاسیه ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی باید سر بر خاک بگذاریم و سجده شکر کنیم که این انقلاب را در طول تمام این سال‌ها از همه توطئه‌های دشمنان و کارشکنی آنان حفظ کرد.

جنتی تاکید کرد: این انقلاب خدایی است و دشمنان انقلاب با خداوند طرف هستند و اوست که این انقلاب را حفظ کرده است. کسانی که از سنت‌های الهی آگاه نیستند نمی‌دانند که چرا مردمی که برای نان شب و گوشت آبگوشت‌شان معطل هستند در راهپیمایی روز بیست و دوم بهمن حضور می‌یابند و هر سال نیز میزان حضور آنان رو به رشد است.

رئیس مجلس خبرگان رهبری گفت: از این مردم باید تشکر کنیم و هرچه می‌توانیم به آنان عرضه کنیم و مسئولان هرچه می‌توانند برای رفاه آنان و رفع مشکلات‌شان انجام دهند، برای مردمی که در برف و باران امسال در این راهپیمایی شرکت کردند.

جنتی با تاکید بر اینکه راهپیمایی بیست و دوم بهمن مشت محکمی بر دهان آمریکا و اسرائیل بود، گفت: آنان می گفتند انقلاب نمی‌تواند چهل سالگی خود را ببیند و داشتند برای فردا برنامه ریزی می کردند که چه کسانی را اینجا سر کار بیاورند و حاکم کنند، اما همه نقشه هایشان به باد رفت.

وی ادامه داد: یکی از سنت های الهی که در قرآن آمده این است که اگر کسانی اهل حق باشند و در جبهه مقابله با دشمن قرار گیرند و مقاومت کنند، دشمنان را شکست می دهند و این سنتی است که قابل تغییر نیست، از زمان آدم بوده و تا قیامت هم هست.

جنتی با بیان اینکه ما در جمهوری اسلامی از مقامات بالا تا پایین‌تر شهید داده‌ایم، گفت: ما هنوز هم داریم شهید می‌دهیم، ولی در نهایت به پیروزی می‌رسیم. ما روز به روز وضع‌مان بهتر می‌شود و پیشرفت می کنیم.

وی افزود: این باید برای ترامپ یک هشدار باشد که شبانه به عراق می رود، ولی هیچکدام از مسئولان عراقی محلش نمی گذارند و او با ترس و لرز در آنجا قدم بر می‌دارد. در حالی که رئیس جمهور ما هم به این کشور رفته است و می بینیم که چه استقبالی از او شد.

رئیس مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه مردم ما باید دلگرم باشند و سختی ها را تحمل کنند، گفت: من به حال این مردم ترحم می کنم که با همه شهدایی که داده‌اند برای امور روزمره شان معطل باشند، در حالی که ما در این کشور امکانات زیادی داریم. ما مردم نجیبی داریم که سختی‌ها را تحمل می‌کنند و به رهبری احترام می‌گذارند و دعوت او را پاسخ می‌گویند.

وی با اشاره به انتشار بیانیه گام دوم از سوی رهبری، اظهار کرد: ما باید بیانیه گام دوم رهبری را در خبرگان بخوانیم، تشریح کنیم و آن را بررسی نماییم تا تحقق پیدا کند. مسئولان هم باید بیش از پیش به این بیانیه و تحقق آن توجه کنند.

جنتی با اشاره به اعطای نشان ذوالفقار تاکید کرد: یکی از چیزهایی که دل ما را در این روزها شاد کرد نشان ذوالفقار بود که به سردار سلیمانی اهدا شد. او مرد بزرگی است که در خیلی جاها به داد انقلاب، نظام و ولایت فقیه رسیده است و کارهایی کرده که کسی توانایی انجام آن را نداشت. این مرد بدون اینکه خود را مطرح کند کارهای زیادی برای دفاع از انقلاب و نظام انجام داد. در روزهایی که در سوریه حاضر می شد با طرح ها و نقشه هایی که می‌داد توانست پیروزی های متعددی را در سوریه و جبهه مقاومت به ارمغان بیاورد.

رئیس مجلس خبرگان رهبری با اشاره به حضور بشار اسد در ایران، اظهار کرد: مسئله آمدن بشار اسد به ایران خیلی برای دنیا پیام دارد و معنی‌اش این است که ایران بود که سوریه را نجات داد و دشمن را بیرون کرد، در حالی که همه دنیا متحد شده بود تا بشار اسد نباشد، اما جمهوری اسلامی جلوی این کار را گرفت و در کنار مردم سوریه ایستاد و این افتخاری برای نظام ما است.

جنتی در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: در مساله اقتصاد می‌خواهیم چکار کنیم؟ برخی کارهایی می کنند که آدم بهت زده می‌شود و به نظر می رسد خدا این کشور را نگاه داشته است. آمدند و در این کشور شبانه آشوب ارزی درست کردند و رانت‌های زیادی دادند که با آنها توسط آیت الله آملی لاریجانی در قوه قضاییه برخورد شد و قاطعانه محاکمه کردند، حکم دادند و زندان کردند و اعدام کردند و من از عدم انعطاف ایشان در برابر خواست‌های افراد مختلف تشکر می‌کنم.

وی با اشاره به انتصاب ابراهیم رئیسی به عنوان رئیس جدید قوه قضاییه، گفت: باید دست رهبری را بوسید که برادر بسیار عزیز و گرامی ما آقای رئیسی را انتخاب کردند. الان همه دشمنان انقلاب از این انتصاب ناراحت هستند و هرجا دشمنان و منافقین ناراحت بودند بدانیم که کارمان درست بوده است.

جنتی خطاب به رئیس جدید قوه قضاییه اظهار کرد: ایشان باید مسئله رانت‌های ارزی را پیگیری کنند و در راس کارهای ایشان باید باشد. آنها خیلی به مردم ضربه زدند. آنان ضربه سنگینی به اقتصاد کشور زدند که معلوم نیست تا کی باید غرامت آن را بپردازیم.

وی افزود: ایشان باید برخورد با دانه درشتها و گردن کلفتها را دنبال کنند. همان کسانی که وقتی می خواهند محاکمه شوند، تلفنها از این ور و آن ور شروع می شود. من نمی خواهم از نهادها بگویم اما عده‌ای زنگ می زنند و می گویند فلانی این کار را نکرده و آن کار را کرده است.

رئیس مجلس خبرگان رهبری در پایان اظهار کرد: امیدوارم باشیم و ببینیم که مقام معظم رهبری پرچم این انقلاب را به دست امام زمان ما می‌دهد.

روحانی در جلسه شورای اداری استان گیلان : دولت من کاملا غیر حزبی است
 
?️وقتی روز سخت برای دولت پیش می آید  هیچ کسی سینه سپر نمیکند و همه شانه خالی میکنند همه فرار میکنند
اگر دولت موفق باشد همه میگویند ما هم بودیم
دولت شکست بخورد همه میگویند ما که نبودیم به ما ربط ندارد .

 

شنیده‌ها از تلاش برای ابقای ظریف/ آیا دعوت نشدن به ملاقات بشار اسد عمدی بود؟

امروز حواشی جلسه علنی مجلس پر شده بود از زمزمه‌های استعفای ظریف و حواشی آن. نمایندگان شنیده‌هایشان را می‌گفتند و البته با صدایی آهسته. آنچه درمیان گفته‌ها و شنیده‌هایشان مشترک بود حکایت تلاش‌ها برای منصرف کردن ظریف از ترک ساختمان وزارت‌خارجه بود.

فائزه عباسی: در طول روز شاید چندین پست تلگرامی و اینستاگرامی از سوی مسوولین منتشر می شود و کمتر موردی پیش آمده که حواشی جدی را به دنبال داشته باشد؛ اما این رویه در ساعات پایانی شب گذشته با پست اینستاگرامی محمد جواد ظریف تغییر کرد.

«از بزرگواری مردم عزیز و دلاور ایران و مسئولین محترم در ۶۷ ماه گذشته بسیار سپاسگزارم. از ناتوانی برای ادامه خدمت و تمام کاستی‌ها و کوتاهی‌ها در دوران خدمت صمیمانه پوزش می‌خواهم. شاد و سربلند باشید.» اینها جملاتی است که محمدجواد ظریف آن را در صفحه اینستاگرامش می نویسد؛ جملاتی که یک معنا بیشتر ندارد و آن استعفای وزیر خوش‌نام دولت روحانی از ادامه همکاری با دولت دوازدهم است. هرچند خبر کوتاه بود اما آنچنان شوکی ایجاد کرد که حتی بازار طلا و ارز را هم تحت تاثیر قرار داد.

درحالی که همه انگشت به دهان به متن استعفای ظریف خیره شده بودند یک سوال در ذهن ها موج می زد ؛ «چرا؟» همین سوال گمانه زنی های مختلفی را مطرح می کرد که البته مهمترین آن حول محور حضور بشار اسد در تهران می چرخیn. دیداری که با رهبر انقلاب و رئیس جمهور و حتی حضور چهره‌های  نظامی مانند سردار سلیمانی صورت گرفت اما خبری از محمدجواد ظریف نبود. موضوعی که معمولا در عرف دیپلماسی  کمتر اتفاق می افتد.

موضوع استعفا ظریف آنقدر پر هیاهو شد که سایه اش بر سر جلسه علنی امروز مجلس نیز سنگینی می‌کرد.

موازی‌کاری غیرمسوولانه

درماجرای استعفای ظریف یکی از موضوعات مطرح بحث موازی‌کاری‌هاست که البته علی مطهری در گفت و گو با اعتمادآنلاین آن را متوجه نهادهای نظامی می کند. مطهری در این رابطه می گوید: دولت و وزارت خارجه باید اقتدار خود را به دست بیاورند و اجازه دخالت نهادهای غیر مسئول را در سیاست خارجی ندهند.

 او تاکید کرد: دولت باید اقتدار داشته باشد و در این خصوص یک مقدار مقصر دولت است که دائما عقب‌نشینی کرده و دیگران دائما در کارهایش دخالت می‌کنند.

نایب رئیس مجلس تصریح کرد: نهادهای موازی غیرمسئول مانند نهادهای نظامی در سیاست خارجی کشور دخالت می کنند.

 مطهری در پاسخ به اینکه با توجه به عدم حضور وزیر امور خارجه در سفر بشار اسد به تهران، اگر ظریف بماند می‌تواند با قدرت به کار خود ادامه دهد یا نه، گفت: اگر بماند باید بتواند با قدرت به کار خود ادامه دهد.

وقتی دشمن شاد شد

علی نجفی خوشرودی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی نیز درباره استعفای ظریف به خبرآنلاین می‌گوید: «همانطور که آقای ظریف نیز اشاره‌هایی کردند این استعفا بی ارتباط به سفر بشار اسد نیست.  ایشان از برخی ناهماهنگی‌ها در این زمینه ناراضی بودند.

او در پاسخ به این سوال که این اتفاق چه تاثیری می‌تواند بر دستگاه دیپلماسی داشته باشد گفت: این موضوع قطعا بر دستگاه دیپلماسی ما تاثیر منفی می گذارد کما اینکه امروز می‌بینیم آمریکا و اسرائیل عملا از استعفای ظریف خوشحال هستند درحالی که ما باید با هماهنگی بیشتر دستگاه دیپلماسی را تقویت کنیم.

او درباره اینکه مخالفان داخلی چقدر در این ماجرا موثر بودند نیز می گوید: یک مجموعه‌ای از عوامل در این ماجرا دخیل بوده است اما نمی توان گفت تنها دخالت مخالفان منجر به این استعفا شده است. به نظر می رسد ناهماهنگی‌ها دلیل عمده این استعفا باشد.

ظریف حق دارد

مرتضی صفاری نطنزی نماینده مردم نطنز و سفیر سابق ایران در اسپانیا در این رابطه به خبرآنلاین می‌گوید:«من هم اگر جای ظریف بودم همین کار را میکردم به هر حال جایگاه دیپلماسی در این ماجرا سفر بشار اسد تضعیف شد به عبارت دیگر ظریف به عنوان کسی که مسوول دستگاه دیپلماسی است و باید در قبال دیپلماسی باید به کل کشور پاسخگو باشد عدم حضورش تضعیف جایگاه وزارت خارجه است.»

او در پاسخ به این سوال که چرا ظریف به جلسه دیدار با بشار اسد دعوت نشد گفت:«من نمی دانم چرا ظریف به این جلسه دعوت نشد.  باید این موضوع را از افرادی که برنامه ریزی می کنند پرسیده شود.»

او ادامه می‌دهد:« در تماس هایی که پیش از این با آقای ظریف داشتیم ایشان همواره بیان میکرد با آقای سلیمانی هماهنگی کامل دارد و ارتباطات نزدیکی در این میان وجود دارد لذا قاعدتا نباید این اتفاق رخ می داد بنابراین انچه رخ داد یک اتفاق غیرمترقبه بود.»

صفاری در پاسخ به این سوال که ایا عمدی در دعوت سردار سلیمانی و عدم دعوت ظریف وجود داشته است می گوید: برایند بیرونی این موضوع، نشان می دهد چنین مسئله‌ای وجود داشته است. او ادامه می‌دهد: اگر حتی نمی‌خواستند ظریف در این جلسه حضور داشته باشد بهتر بود برنامه را به صورتی تنظیم می‌ کردند که حداقل ظریف در یک سفر خارجی باشد؛ ولی چه بگویم...

وی افزود: به نظرم جایگاه وزارت امور خارجه تضعیف شده است و آن نقش و جایگاه را از دست داده است و متاسفانه دخالت‌های دیگران بیشتر شده است. البته پیش از این هم آقای ظریف از این موضوع گلایه مند بود اما این اتفاقات اخیر به صورت عریان آن را نشان داد.

او درباره قطعیت استعفای ظریف هم می‌گوید: آنچه مربوط به ظریف است که قطعی است اما طرف دوم که دولت باشد و باید آن را بپذیرد هنوز اعلام موضع نکرده است.من شنیده ام  هم دستگاه ریاست جمهوری و هم از سمت دفتر رهبری تلاش هایی برای بازگشت ایشان صورت گرفته است. البته اینها شنیده های من است اما اینکه چقدر واقعیت داشته باشد خبر ندارم.

این عضو کمیسیون امنیت ملی درباره اینکه این استعفا چقدر می تواند در دستگاه دیپلماسی تاثیرگذار باشد گفت: اگر به همین روال ادامه پیدا کند این موضوع می تواند تاثیر منفی در دستگاه دیپلماسی ما داشته باشد و دیپلمات های ما انگیزه خود را از دست می دهند.

بویین زهرا

در سال های گذشته   برای رفتن به مرکز کشور، مثل استان های قم ،مرکزی، اصفهان ،یزد و...از

مناطق شمالغرب ، آذر بایجان و شمال راه طولانی تری پیشرو داشتیم طوریکه کسی که از آذر بایجان

یا شمال کشور به استان های مرکزی می رفت باید از طریق تهران این مسافت را طی میکرد که

طولانی و طاقت فرسا بودن مسیر ،موجب سنگینی ترافیک و آلودگی هوا و مصرف سوخت بیشتر در

جاده های منتهی به تهران می شد که در چند سال اخیر قدم هایی هر چند ناکافی برای اتصال مرکز

کشور با دو بانده کردن جاده 175کیلومتری از رمپ قزوین – بوئین زهرا و بوئین زهرا

به ساوه وساوه به دلیجان و اتصال به شاهراه های ارتباطی استان های مرکزی چون اصفهان،

مرکزی، قم و... است که خوشبختانه اداره کل راه وشهر سازی استان های مرکزی و قم با دوبانده

کردن جاده ساوه تا محدوده حوزه استحفاظی راه و شهر سازی بوئین زهرای قزوین این راه

دشوار را هموار کرده است ولی متاسفانه قصور اداره کل راه و شهر سازی استان قزوین در اتمام این

پروژه ملی کاملا به چشم می خورد.طوری که هفت کیلومتر از بوئین زهرا تا اتوبان پیامبر اعظم

هنوز تک بانده بوده و از کاروانسرای متروکه شاه اسماعیل صفوی در حوزه استحفاظی راه و شهر

سازی قزوین تا اتوبان پیامبر اعظم همچنان به حال خود رها شده و خرابی آسفالت جاده ، تنگ و

باریک بودن آن مشکلات زیادی را برای ده ها هزار وسائط نقلیه سبک و سنگین که برای کوتاهی

راه ورسیدن از مرکز کشور به بزرگراه پیامبر اعظم این مسیر را انتخاب می کنند بوجود اورده است .

گزارش میدانی خبر نگار شهریار پرس که دوشنبه شب 23بهمن از اصفهان عازم تبریز بود نشان

می دهد بدیل یک تصادف جزئی دوشنبه شب با عث بسته شدن جاده منتهی به بوئین زهرا و معطل

شدن چند ساعته مسافران و رانندگان کامیون ها و وسائط نقلیه شخصی شده است که رانندگان

اتوبوس وکامیون در گفتگوبا خبر نگار ما اعلام کرده اند که اداره کل راه و شهر سازی استان قزوین

هرچه سریعتر باید با دو بانده کردن مسیر هفت کیلومتری مذکور و تملک اراضی و باغات منتهی به

اتوبان پیامبر اعظم و تجدید اسفالت، این مشکل چندین ساله را حل و فصل نماید . گفتنی است با

اتصال کامل مرکز کشور به بزرگراه پیامبر اعظم و عبوری دادن ده ها هزار وسائط نقلیه سبک و

سنگین می تواند به توسعه و رونق شرق استان قزوین و ازیک سوو تسهیل عبور و مرور از مرکز

کشور به شمال وآذر بایجان و قزوین و زنجان و کاستن از بار ترافیکی جاده های منتهی به تهران و

کاهش زمان سفر و صرفه جویی در سوخت شود . یک سوال هم از پلیس راه استان قزوین این است

که چطور باوجود خطر پذیر بودن این مسیر اجازه عبور و مرور به ده ها هزار و سائط نقلیه سبک و

سنگین در این مسیر ها را داده است ودریغ از یک پایگاه پلیس راه که در این منطقه مستقر شده

باشد .

تصادف

نوشته شده توسط : محمد فرج پور باسمنجی کارشناس رسمی دادگستری

5137711

چهره ها و نخبگان دانشگاهی و حوزوی در گروه وبلاگ نخبگان خبرآنلاین درباره چهل سالگی انقلاب چه نوشتند؟

آیت الله محسن غرویان، دکتر یحیی یثربی، دکتر محسن اسماعیلی، دکترعماد افروغ، دکتر محسن پاک آیین، استاد علی اکبر اشعری، دکتر غلامرضا فدایی، دکتر محمد فاضلی و دکتر محمدرضا زائری از جمله چهره هایی هستند که مطالبی را با موضوع چهل سالگی انقلاب اسلامی در وبلاگشان منتشر کرده اند.

چهل سالگی انقلاب اسلامی از نگاه محسن غرویان
دکترمحسن غرویان در یادداشت با عنوان  «فرصت‌ها و حسرت‌های انقلاب ۴۰ ساله» نوشته است: با توجه به کلام امام خمینی (ره) مبنی بر «ید واحده» بودن، می‌بایست که این گروه‌بازی‌ها و انحصارطلبی ها که موجب تشتت در جامعه شده است را کنار گذاشته و همه در یک جهت قرار بگیریم.به موجب همین خط‌بازی‌ها است که توجهی به علم و دانش نشده و بی‌اعتمادی بین مردم رواج پیدا کرده است. بعد از چهل سال در کنار همه دستاوردها همچنان در حسرت به ثمر رسیدن این موارد هستیم که امیدواریم بدانها دست پیدا کنیم.

 

چهل سالگی انقلاب اسلامی از نگاه یحیی یثربی
دکتر یحیی یثربی در یادداشت خود برای پایگاه خبری شهریارپرس به موضوع « فلسفه، روشنفکران و حوزه؛ پیش و پس از انقلاب اسلامی» پرداخته است.  وی می نویسد: « باید دانست که هم جریان روشنفکری ایران وهم جریان حوزوی در ایران پس از انقلاب با همه طیف ها و مسلک هایی که داشته اند، نسبت به پیش از انقلاب اسلامی دچار تحولات چشمگیری شده است. »

 

چهل سالگی انقلاب اسلامی از نگاه غلامرضا فدایی
دکتر غلامرضا فدایی در یادداشت خود با عنوان « چهل سالگی» نوشته است:  « سؤال این است که آیا ما نسبت به گذشته خود خرسندیم و در موقعیتی هستیم که بگوئیم خدا یا تو را شکر که این نعمت  را به ما عنایت کردی.  آیا از وضعیت گذشته و حال آنقدر راضی هستیم که می توانیم از خدا بخواهیم که در این شرائط و بر مبنای وضع موجود  فرزندانمان صالح شوند و از نعمت انقلاب استفاده کنند؟ آیا ما در وضعیتی هستیم که به خدا بگوئیم من به تو روی آوردم و از تسلیم شوندگانم؟ »

 

چهل سالگی انقلاب اسلامی از نگاه محسن پاک آیین
دکتر محسن پاک آیین در یادداشتی درگروه نخبگان پایگاه خبری شهریار پرس با عنوان « روابط خارجی ایران، چهل اقدام پس از انقلاب» چهل دستاورد انقلاب اسلامی در حوزه بین الملل را تبیین کرده است. وی نوشته است: «جمهوری اسلامی ایران پس از پیروزی انقلاب با اتخاذ سیاست خارجی مستقل به عنوان یک کشور تاثیرگذار وارد معادلات منطقه ای و جهانی شد به عنوان یک نیروی ثالث و غیروابسته و با الهام از آموزه های اسلامی و انقلابی و رهنمودهای ولی فقیه، خود را به عنوان یک قطب جدید در عرصه بین الملل مطرح کرد.این رویکرد ایران پس از انقلاب اسلامی دستاوردهای مهمی داشت که در چهلمین سال انقلاب به چهل مورد آن بصورت اجمال اشاره می شود. این موارد می تواند بطور مستقل موضوع تحقیق و پژوهش اساتید و دانشجویان علوم انسانی باشد. »



چهل سالگی انقلاب اسلامی از نگاه علی اکبر اشعری
علی اکبر اشعری در یادداشت خود با عنوان « ۴۰ سالگی انقلاب و بازنگری در ساختار اجرایی کشور» به ضرورت تغییر در ساختارهای اجرایی کشور پرداخته است. وی می نویسد: «ضرورت دارد طرحی نو جهت طی مراحل قانونی ارائه نمایند تا از تغییرات گاه به گاه و احیاناً کارشناسی نشده و عجولانه جلوگیری شود.»

چهل سالگی انقلاب اسلامی از نگاه عماد افروغ
دکتر عماد افروغ در انتقاد به برخی تحلیل ها در ضدیت با فلسفه صدرایی و انقلاب اسلامی،  خواست تا مقاله ای از کتاب خود را در گروه نخبگان پایگاه خبری شهریار پرس منتشر کند. وی در این یادداشت به تحلیل و تبیین فلسفی انقلاب اسلامی پرداخته است.

 

چهل سالگی انقلاب اسلامی از نگاه محسن اسماعیلی
دکتر محسن اسماعیلی، با اشاره به مساله رای ملت، حاکمیت جمهوری اسلامی را با عنوان ( الگوی «جمهوری اسلامی» و محکمات آرای امام و رهبری) تبیین کرده است. وی می نویسد: همه باید بدانند که سرمایه اصلی نظام اسلامی مردم و ایمان و حضور آنان در صحنه است و هر اقدامی در جهت کمرنگ کردن نقش مردم در حکومت برخلاف دستور اسلام و اهداف نظام است.

 

چهل سالگی انقلاب اسلامی از نگاه محمدرضا زائری
دکتر محمدرضا زائری در یادداشتی با عنوان « این روز ۸۰ میلیونی» به ضرورت های راهپیمایی چهل سالگی انقلاب پرداخته است  و می نویسد: «شاید در دوران انقلاب به دلیل شرایط آشفته و نابسامان کشور و عدم استقرار نظام سیاسی رسمی برخی رفتارهای بی ضابطه یا موضع گیری های تند قابل توجیه یا حداقل قابل فهم بود، اما در شرایط حاضر که یک دولت رسمی با رأی مردم انتخاب شده و سکان اجرایی کشتی حکومت را به دست دارد دیگر رفتارهای تند و بی ضابطه شخصی قابل دفاع نیست.»

 

چهل سالگی انقلاب اسلامی از نگاه محمد فاضلی
دکتر محمد فاضلی نیز از نگاه جامعه شناسی به موضوع چهل سالگی پرداخته است و یادداشتی با عنوان « انقلاب، ساخت‌وسازها، ساخت‌وپاخت‌ها و سازوکارها» نوشته است:  « من تردید ندارم که ساختن این گونه زیرساخت‌ها برای توسعه اقتصادی ضرورت دارند و بی‌گمان بخش مهمی از آن‌ها دست‌آوردهایی قابل احترام‌اند که هم‌چون دارایی‌های ارزشمند ملت ایران باید آن‌ها را ارج نهاد و هم‌چون امانتی برای نسل‌های آتی به ایشان منتقل کرد. انقلاب را اگر با این رویکرد بنگریم، می‌توان نام این رویکرد را «انقلاب_ و_ساخت‌وساز» نامید. انقلابی که دست‌آوردهایش را در قالب بتون، فولاد و فناوری متجلی و ارائه کرده است. کیفیت زندگی ایرانیان، قدرت ملی و امنیت ملی، ثبات و پایداری و چشم‌انداز توسعه‌ کشور تا اندازه زیادی توسط همین دست‌آوردها حاصل شده است. »





kambiz mahdizade 01

به گزارش پایگاه خبری شهریار پرس دکتر مهدی زاده، مشاور معاون علمی فناوری رئیس جمهور در انتقادی شدید از ادای احترام همافران نیروی هوایی کشور به شخصی

غیر از مقام معظم رهبری گفت:

فرمانده کل قوای مقام معظم رهبری است رهبر یکی است، اینکه همافران ارتش به جز ایشان به کس دیگری ادای احترام نظامی کنند اقتدار کشور را کمرنگ می کند تاریخ را

تحریف  نکنیم.


گوهر پاک بباید که شود قابل فیض          و نه هر سنگ و گلی لولو مرجان نشود.

همافران 2

 

منبع: عطاا...  مرتضوی

 

 

جبهه ايستادگي ايران اسلامي پس از فتنه 88 در ماه هاي پاياني سال 1389 به پيشنهاد محسن رضايي با داعيه دلسوزی و حفظ دستاوردهای انقلاب اسلامی شکل گرفت.

به گزارش خبرنگار  پایگاه خبری شهریار پرس ، جبهه ايستادگي ايران اسلامي پس از فتنه 88 در ماه هاي پاياني سال 1389 به پيشنهاد محسن رضايي و با داعيه دلسوزی و حفظ دستاوردهای انقلاب اسلامی شکل گرفت.


 *تشکيل جبهه ايستادگي

جبهه ایستادگی ایران اسلامی پس از فتنه 88 و حماسه 9 دي به پیشنهاد محسن رضایی تشکیل شد؛ اين جبهه بيش از يك سال است كه در عرصه سیاسی، فرهنگی و اجتماعی فعال شده و تشكيل آن حاصل فعاليت تعدادی از تشکل‌های سیاسی‌، انقلابی، اجتماعی و شخصیتهای روحانی، علمی، فرهنگی است.

این جبهه از زمان تشکیل، اطلاعیه های مختلفی را صادر كرده و در مرامنامه خود آورده‌ است:

"بی تردید انقلاب اسلامی میراث مجاهدت هزاران شهید و رزمنده فی سبیل الله است که امروز به عنوان امانت در دست ماست و پاسداری از آن و دستاورد های آن برهمگان واجب است. این پاسداری در شرایط فعلی نیازمند بصیرت، مجاهدت، مقاومت و ایثار و از خود گذشتگی معنی دار است وچنانچه نتوانیم با شرایط تاریخی فعلی نقش خود را ایفاء نمایند همیشه در طول تاریخ مسئول خواهیم بود و به بدی از ما یاد خواهد شد ... گزاف نیست اگر گفته شود امروز تحقق اهداف انقلاب اسلامی رابطه معنی داری با کار آمدی نظام جمهوری اسلامی ایران پیدا کرده است و مهمترین وانقلابی ترین وظیفه رفع دغدغه هااز فرا روی این نظام نو پاست .

 نظامی که در فرایند پس از تثبیت و مراحل تکاملی و تعالی خود نیازمند بازتعریف و باز تولید اندیشه های ناب اسلامی و الگو سازی ورفع مشکلات یکی پس از دیگری است.حوادث چند سال اخیر نشان داد که غفلت از این هدف راهبردی و مشغول شدن به مباحث حاشیه ای ورو بنایی و دادن وعده های پر هزینه و دور از انتظار فریاد رهبرمعظم انقلاب اسلامی را نیز درآورده است."


*رويکرد جبهه ايستادگي

بنابر اظهارنظر برخي از اعضاي اين جبهه،‌ مهم‌ترین رویکرد جبهه ايستادگي در شرايط فعلی خاصه در حوزه اقتصادی و فرهنگی، وحدت اصولی با تکیه برمبانی وارزشهای انقلاب اسلامی و منافع ملی و بدور ازهرنوع گرایش قومی و تبار اندیشی و توجه به دغدغه ها وآسیب ها واصلاح آنهاست ، شرايط پس از انتخابات ریاست جمهوری سال 88 و آثار و عوارض بداخلاقی‌های آن دوران، سوء تعبیر و برداشت‌های اولیه تا حد مقابله با نظام و شکل گیری جریان فتنه، بروز جریانهای انحرافی، وضعیت اقتصادی و فرهنگی کشور، شرايط پرتلاطم منطقه ای و فرامنطقه ای وعده نائل آمدن به چشم انداز در افق 1404 و مطالبات نسل جدید و شرايط تحول آفرین حوزه های علمی، آموزشی و فناوری در سطح جهان و ده‌ها عامل دیگر همگی آیات و براهین روشنی است که ایران اسلامی با راهبرد وحدت نیروهای اصول گرای خردمند و انقلابی و با ایستادگی بر اصول وارزشهای اسلامی مسیر نظام سازی عزت مندانه خود را با الگوی مردم سالاری دینی پیش خواهد برد .


*تأکید بر حرکت جبهه ایستادگی براساس منشور جامعتین

در سي ام  تیر سال  90 رئیس شورای عالی جبهه ایستادگی تاکید کرد که تشکل سیاسی متبوعش همواره بر اساس منشور جامعتین فعالیت خواهد کرد چراكه جبهه ایستادگی در خانواده اصولگرایان باز تعریف شده است و خود را خارج از آن نمی‌داند.


*تشكل هاي جبهه ايستادگي

حزب توسعه و عدالت ايران، جمعيت آبادگران جوان ايران اسلامي، مجمع اسلامي آرمان ملت ايران، جمعيت جوانان انقلاب اسلامي، حزب نيك انديشان ايران اسلامي، حزب اسلامي ايران زمين، خدمتگزاران ايران اسلامي، حزب سبز، جبهه حاميان ولايت از جمله تشكل‌هاي جبهه ايستادگي هستند.


*دبیر کل جبهه ایستادگی ایران اسلامی

شورای عالی جبهه ایستادگی ایران اسلامی به اتفاق آراء حجت‌الاسلام حبیبی، رییس سابق عقیدتی سیاسی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح را به عنوان دبیر کل اين جبهه انتخاب نموده اند.


*اعضاي جبهه ايستادگي

اعضاي اين جبهه به شريح زير هستند:

عبدالحسين  روح الاميني، دبیرکل حزب توسعه و عدالت ایران اسلامی

محمد نوري، دبير کل جمعيت جوانان انقلاب اسلامي

حجت الاسلام نيکي ملکي، حزب نيك انديشان ايران اسلامي

ابولقاسم رئوفيان، حزب اسلامي ايران زمين

حسين کنعاني مقدم، دبير کل حزب سبز

دلاور صيامي، دبير كل اسبق جبهه حاميان ولايت که به گفته ي دبير كل جبهه ايستادگي در حال حاضر حجت الاسلام مشكيني دبير كلي اين جبهه را عهده دار است

محمود علوي، رئيس شوراي عالي ايستادگي

حسن بيادي، سخنگوي جبهه ايستادگي

اميرعلي اميري، دبير شوراي عالي جبهه ايستادگي

آرش میراسماعیلی، عضو شورای عالی جبهه ایستادگی

زهره حقیقی (همسر عبدالحسین روح‌الامینی) رییس کمیته بانوان


*لوگوي انتخاباتي جبهه ايستادگي

جبهه ايستادگي با رونمايي از لوگوي انتخاباتي خود براي انتخابات مجلس نهم، تبليغات خود را با استفاده از عكس زير انجام داد.

عدد 61 مفهوم معنی‌داری با شرایط فعلی دارد. این عدد یادآور دو حماسه مهم در تاریخ اسلام و جمهوری اسلامی است. حماسه اول عاشورای سال61 هجری قمری است که یادآور و نماد ایستادگی و شهادت امام حسین(ع) و فرزندان و یاران با وفای اوست که با این فداکاری اسلام را برای همیشه بیمه کردند؛ و حماسه دوم مربوط به سال 1361 هجری شمسی و پیروزی بزرگ ملت ایران با صدامیان و پشتیبانان آن در جنگ تحمیلی و آزادسازی خرمشهر است.


*مجلس نهم، اولين حركت جبهه ايستادگي براي انتخابات

در 27 تير ماه 90 رییس کمیته اطلاع رسانی جبهه ایستادگی هرگونه نزدیکی اعضاء شورای عالی این جبهه به محمدباقر قالیباف را تکذیب کرد. محمود افتخاری تاکید کرد: همه اعضاء شورای عالی جبهه ایستادگی ایران اسلامی از حامیان محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام هستند.

30 تير ماه 90 رئیس شورای عالی جبهه ایستادگی تاکید کرد که تشکل سیاسی متبوعش همواره بر اساس منشور جامعتین فعالیت خواهد کرد. جبهه ایستادگی در خانواده اصولگرایان بازتعریف شده است و خود را خارج از آن نمی‌داند.

18 آبان ماه 90 سایت ایستادگی به منظور اطلاع رسانی اخبار، بیانیه‌ها و مواضع اعضای جبهه ایستادگی آغاز به کار کرد.

با وجود آنکه این جبهه در ابتدا به وحدت با سایر جریان‌های اصولگرایی و فعالیت زیر پرچم جبهه متحد اصولگرایان امیدوار بود، اما در نهایت با ارائه لیست مستقل در تهران و شهرستان‌ها فعالیت خود را از جبهه متحد جدا کرد و به عنوان جبهه‌ای مستقل در عرصه رقابت انتخاباتی مجلس نهم ظاهر شد.

سيد محمود علوي اولين سرليست انتخاباتي جبهه ايستادگي در ليست انتخاباتي مجلس نهم بود اما پس از خبر رد صلاحيت شدن اين فرد پس از رايزني هاي بسيار اين جبهه سيد محمد حسن ابوترابي فرد را به عنوان سر ليست خود انتخاب كرد.


*دستاورد جبهه ايستادگي از انتخابات مجلس نهم

جبهه ایستادگی در دور دوم انتخابات مجلس نهم 45 کاندیدا را در 19 حوزه انتخابی مورد حمایت قرار داد که 20 نفر آن‌ها در حوزه تهران و 25 نفر دیگر در 18 حوزه شهرستان‌ها بودند و در نهايت دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام و باني تشكيل اين جبهه پس از پايان انتخابات درباره برآیند حضور جبهه ایستادگی در مجلس نهم مي گويد: نتیجه کار این جبهه خوب بوده و حدود ۴۰ نفر از این تشکل به مجلس نهم وارد شده اند.

جوانان انقلابی ساختارهای مورد نیاز برای جریان سازی در فضای مجازی را از ما مطالبه کنند

جهرمی: پیام ائمه جمعه درباره رفع فیلتر تلگرام را دریافت کردیم اما...

جهرمی: پیام ائمه جمعه درباره رفع فیلتر تلگرام را دریافت کردیم اما...

عضو کابینه دولت دوازدهم گفت: پیام برخی ائمه‌جمعه برای رفع فیلتر تلگرام را دریافت کردیم اما دستگاه قضا همچنان بر سر نظر خود باقی است و ما تغییری در عقیده‌ی دستگاه قضایی نسبت به این مسئله نمی‌بینیم.

امید کرمانی‌ها: اینترنت و شبکه های اجتماعی مانند بسیاری از پدیده های دیگر دارای پیامدهای مثبت و منفی می باشد که با برنامه ریزی و بالا بردن سطح آگاهی عمومی می توان از آثار و دستاوردهای مثبت آن بهره گرفت و پیامدهای منفی را به حداقل رساند.

رهبر معظم انقلاب اخیرا به اهمیت حضور جوانان در فضای مجازی تأکید کردند و افزودند: انقلاب و نظام با خواست و حمایت مردم شکل گرفته و استمرار یافته اما مستکبران با وقاحت تمام مردم را به مقابله با همین نظام فرا می خوانند که لازم است مردم در مقابل این تبلیغات ایستادگی و علیه آن حرکت کنند و جوانان با هوشمندی، فضای مجازی را به ابزاری برای زدن تو دهنی به دشمنان تبدیل کنند.

محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات ضمن اعلام آمادگی برای فراهم آوردن زیرساخت های لازم برای حضور جوانان در فضای مجازی گفت: جوانان انقلابی باید به ما بگویند که به چه ابزارها، چارچوب‌ها و ساختارهایی نیاز دارند و این ساختارها را مطالبه کنند.

مشروح گفتگوی پایگاه خبری شهریارپرس با محمدجواد آذری جهرمی را در ادامه بخوانید.

*****

رهبر انقلاب اخیرا به حضور جوانان در فضای مجازی تاکید داشتند اما برداشت بعضی افراد این بود که «باید فیلترینگ فضای مجازی بیشتر شود تا فعالیت جوانان انقلابی ظهور و بروز پررنگتری داشته باشد»، گروهی نیز معتقدند «وزارت ارتباطات باید زیرساخت های بیشتری را برای حضور جوانان در فضای مجازی فراهم کند». شما برای تحقق این رهنمود رهبر انقلاب چه برنامه ای دارید؟

خطاب ایشان به جوانان انقلابی است که به فضای مجازی رفته و با جریان سازی بر دهان دشمنان بزنند. این جوانان انقلابی باید به ما بگویند که به چه ابزارها، چارچوب‌ها و ساختارهایی نیاز دارند و این ساختارها را مطالبه کنند.

موضوع دیگر اینکه اخیر چند تن از ائمه‌ی جمعه در خطبه های خود درباره اهمیت رفع فیلتر تلگرام سخن گفتند و تأکید داشتند که با فیلتر شدن این پیام رسان جوانان بیشتر به استفاده از وی‌پی‌ان‌ها متمایل شدند. با این استدلال آنها درخطبه های نماز جمعه اعلام کردند که «بهتر است تلگرام رفع فیلتر شود». آیا شما این دیدگاه ها را دریافت و به تصمیم‌گیران منتقل کردید؟

بله، دریافت کردیم و بدلیل آن که این مطلب در فضای عمومی منتشر می‌شود، تصمیم‌گیران هم خودشان دریافت کردند. دستگاه قضا به عنوان سیاست‌گذار این عرصه همچنان بر سر نظر خود باقی است و ما تغییری در عقیده‌ی دستگاه قضایی نسبت به این مسئله نمی‌بینیم. آن ها معتقدند که هنوز دلایلی که برای این تصمیم گرفته شده، زائل نشده است که بخواهند آن را برگردانند.

اما منتقدان دولت این توپ را به زمین دولت می‌اندازند و می‌گویند «دولت دکمه‌ی فیلترینگ را فشار داده است» اما شما می گویید «اعمال محدودیت در فضای مجازی از طرف دولت نیست»، چه طور این دو با هم قابل جمع هستند؟

فیلترینگ شعبات زیادی دارد. اپراتورها باید دستورات قضایی را اجرا کنند. شکی در این نیست که  قانون را مجلس تصویب کرده است. اما در بحث صدور دستور، نمی‌شود که یکی قانون بگذارد و دیگری آن را زیر پا بگذارد و بی توجهی کند. قانونی که در کشور داریم برای رعایت کردن است.

امروز صاحب حکم همان دیدگاه‌ها را دارد و معتقد است که هنور دلایلی که برای این تصمیم گرفته شده، زائل نشده و طبیعتا با این ابعاد جدیدی که بحث مطرح می‌شود، یکبار از باب سیاست‌گذاری، نه تصمیم‌گیری، موضوع در شورای عالی فضای مجازی بررسی شود و دبیرخانه ‌آن را در دستور کار قرار دهد و با توجه به فضای جامعه بازنگری شود. طبیعتا اگر تصمیمی گرفته شود، ما بر طبق آن عمل می‌کنیم.

منتقدان دولت اعتقاد دارند، در وضعیت فعلی شرایط اقتصادی چه وقت مطرح شدن فیلترینگ و رزمایش و این قبیل چیزها است؟

فیلترینگ و رزمایش هیچ ارتباطی با یکدیگر ندارند. پیش از این نیز گفتم، رزمایش به کل کلمه‌ی غلطی‌ است. سوالی را اینگونه مطرح کردم که «اگر شما صبح بیدار شوید و شبکه بانکی‌تان کار نکند، چه حسی پیدا می‌کنید و چه کسی را مسئول آن می‌دانید؟» تعداد زیادی کامنت گذاشتند و دولت و نظام را مسئول کار نکردن شبکه‌ی بانکی‌شان می‌دانستید اما همان نظامی که وظیفه‌ دارد این خدمات بانکی مهم را به مردم ارائه دهد، باید بر روی امنیت آن فضا کار بکند. اگر این زیرساخت‌ها دچار مشکل شوند، هیچ کس توجیه ما را مبنا بر ناتوانی در انجام این کار نمی پذیرد.

زیرساخت حیاتی بانکی، در شورای عالی سیاست‌گذاری تشخیص داده شده است. مسئولیت ارزیابی امنیت این زیرساخت حیاتی برعهده‌ی وزارت اطلاعات و سازمان پدافند غیرعامل است. آن‌ها یک ابلاغیه‌هایی مبنی بر رعایت شرایطی دادند و برای بررسی آنکه یک بانکی این شرایط را رعایت می‌کند یا خیر، اقدام کردند. متدولوژی آنان در مقابل موضوع تحریم اینترنت، قطع اینترنت بوده است. شیوه‌های بهتری نیز وجود دارد که قطع اینترنت همان شرکت است، نه اینترنت کل کشور. شرکتی که شاید پهنای باندش بیشتر از صد گیگا بایت بر ثانیه هم نباشد. آن شرکت به مخاطبین خودش ایمیل زده که ما رزمایش قطع اینترنت داریم. همانطور که اشاره کردم،  این ادبیاتی است که از پایه اشتباه و یک ناشی‌گری در اطلاع رسانی و ایجاد نگرانی است. ما به هیچ وجه نه موافق خواهیم بود و نه اجازه‌ی قطع دو ساعته‌ی اینترنت کشور را برای بررسی عملکرد یک شرکت می‌دهیم. ما به چنین جمع‌بندی نرسیده‌ایم و هیچ عقل سلیمی هم ‌آن را نمی‌پذیرد