تبریز- مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانشرقی تبریز را پایتخت خط نستعلیق خواند و بر اهمیت حفظ و توسعه این هنر فاخر در این شهر تاکید کرد.
به گزارش شهریارپرس، نعمتاله پایان در دیدار با اعضای انجمن خوشنویسان تبریز با اشاره به ثبت تبریز به عنوان مهد خط نستعلیق در فهرست آثار ملی کشور، گفت: تبریز به حق، پایتخت خط نستعلیق است و این نشان دهنده جایگاه ویژه و برجسته این شهر در هنر خوشنویسی، به ویژه خط فاخر نستعلیق است.
وی با اشاره به اینکه میرعلی تبریزی، از بزرگان خوشنویسی، برخاسته از این شهر است، افزود: تبریز به پیشینه درخشان خود در هنر خوشنویسی میبالد و امروز نیز هنرمندان بسیاری در این دیار با قلم خود آثاری ارزشمند خلق میکنند.
پایان، با تاکید بر اهمیت تربیت نسل جدیدی از خوشنویسان، اظهار امیدواری کرد که با همکاری متولیان فرهنگی و هنرمندان، هنر خوشنویسی در استان بیش از پیش رونق یابد.
در این دیدار، رئیس و اعضای انجمن خوشنویسان تبریز نیز گزارشی از فعالیتهای انجمن ارائه کردند.
تبریز-در پی انتشار خبری در رسانههای محلی مبنی بر وقوع حادثه ناگوار برای کودک سه ساله تبریزی که مورد حمله یک قلاده سگ بلاصاحب قرار گرفته بود،خانواده این کودک از حال مساعد او خبر دادند.
به گزارش شهریارپرس، در پی انتشار خبری در روز یکشنبه مبنی بر وقوع حادثه ناگوار برای کودک سه ساله تبریزی که مورد حمله یک قلاده سگ بلاصاحب قرار گرفته بود، پیگیر آخرین وضعیت سلامتی و درمان این کودک شدیم.
خانواده این کودک حادثهدیده در گفتگو با خبرنگاران از تداوم درمان وی در بیمارستان امامرضا (ع) خبر دادند.
به گفته پدر این خانواده، حال کودک مساعد است و پس از تزریق آمپول آرامبخش در مرحله بخیه زنی میباشد.
گفتنی است شهرداری تبریز در سالهای اخیر اقدام به جمع آوری سگهای بلاصاحب و عقیم سازی آنها کرده اما با این وجود برخی حامیان سگهای ولگرد و شهروندان دل رحم با غذا رسانی به سگها باعث ازدیاد جمعیت سگها در سطح شهر شده اند.
شهریارپرس/آذربایجان شرقی دبیر شبکه جوانان رضوی آذربایجان شرقی گفت: هجدهمین سال برگزاری سلسله جشنهای مردمی زیر سایه خورشید از روز دوشنبه ۸ اردیبهشت با ورود کاروان رضوی به استانمان شروع خواهد شد و عطر امام رضا (ع) را با خود به ارمغان خواهد آورد.
سعید مطلبی شامگاه یکشنبه ۷ اردیبهشت در نشست خبری هجدهمین دوره جشنهای مردمی زیر سایه خورشید در استان، ضمن تسلیت حادثه انفجار بندرعباس به مردم ایران و تبریک فرارسیدن دهه کرامت، بیان کرد: این جشنها از سالهای قبل برای کمک به افرادی که به هر دلیلی نمیتوانند به زیات حرم امام هشتم شیعیان بروند، تشکیل شد تا سفیران آستان قدس رضوی در شهرها و مناطق محروم حضور یابند و رابطه میان زائرین دور و ضامن آهو را رقم زنند. از رسانهها خواستاریم که به حضور بیشتر مردم در ابن برنامهها کمک کنند.
وی افزود: تعداد ۸۰۰ برنامه طی دو روز، در سطح استان برگزار خواهد شد و در خود تبریز نیز شاهد بالغ بر ۱۰۰ برنامهی فرهنگی و جشن خواهیم بود.البته امسال در استان ما به مناسبت فرارسیدن سالگرد شهدای راه خدمت، کارویژهی گرامیداشت مقام شهید حضرت آیتالله آلهاشم در تبریز و کارویژهی گرامیداشت مقام شهید رحمتی در مراغه نیز برگزار خواهد شد. همچنین در تلاش هستیم برنامههای هر سال به صورت متفاوت برگزار شود.
وی تصریح کرد: کاروان رضوی متشکل از ۴ تیم و خدام حرم هستند که به ماموریت خود رسیده و پرچم متبرکه موسیالرضا (ع) را به افراد هدیه میکنند. این کاروان تمام نقاط جغرافیایی استان را پوشش خواهد داد. البته به مناطق دورافتاده و محروم توجه بیشتری میشود تا بتوانیم قلب تمام دوستداران امام هشتم شیعیان را نیز به آستان قدس رضوی متصل کنیم. این امر بزرگترین عملیات فرهنگی کشور است که همزمان در ۲۰ کشور جهان با حضور جمعیت مسلمان برگزار میشود.
مطلبی اظهار کرد: از مهمترین برنامههای این کاروان، دیدار با نماینده ولیفقیه در استان، غبارروبی و گلافشانی مزار شهدا به خصوص مزار شهید آیتالله آلهاشم، تجلیل از پیرغلامان و پیشکسوتان جامعه حسینی و مذهبی تبریز، نصب پرچم حضرت علیبن موسیالرضا در ۸ نقطه شهر، جشن روز دختر با عنوان ایراندخت در سالروز میلاد حضرت فاطمهمعصومه(س) در سالن شهید اقدم با حضور ۳ هزار دانشآموز دختر و... است.
وی ادامه داد: همچنین دیدار با خانواده شهدا، دیدار با کارآفرینان و فعالین اقتصادی، بازدید از مراکز نگهداری ایتام، بازدید از ندامتگاهها و درخواست مرخصی تشویقی و عفو بخشش توسط خدام از مسئولین مربوطه، حضور در هیات مذهبی، آغاز برنامههای تلوزیونی، برنامههای روز کارگر، برنامه روز معلم و... در قالب این برنامهها قرار دارند. تمامی جشنها به صورت مردمی و بدون هزینههای دولتی برگزار میشوند.
شهریارپرس/آذربایجان شرقی مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی گفت: هرروزه به ازای هر نفر یک کیلوگرم تولید زباله داریم که با احتساب جمعیت نزدیک به چهار میلیون نفری استان، روزانه چهارهزار تن زباله تولید میکنیم.
محمدحسین حسنزاده در همایش «زمین پاک، انرژی پاک، برای فردای نوین» افزود: یکی از جدیترین آسیبها برای محیطزیست، شیوه غیراصولی دفن و جمعآوری زباله در سطح استان است. این امر بسیار نادرست مدیریت میشود که منجر به آلودگی خاک و آبهای زیرزمینی استان میشود. آسیب اینروشها در نهایت در محصولات کشاورزی که با خاک و آب آلوده رشد کرده و تولید بیماری میکنند، مشاهده میشود که به بالا رفتن اقتصاد درمان منجر میشود.
وی با بیان اینکه محیطزیست استان وضعیت مناسبی ندارد، تأکید کرد: متاسفانه ما نتوانستیم به عنوان نسل جلوتر، عهدهدار این وظیفه خطیر باشیم و عذرخواهی میکنیم که کوشش مورد نیاز برای حفظ طبیعت را به خرج ندادیم. با تمام مشکلاتی که داشتیم، همچنان توجیحی برای این وضعیت و یادگاری این میراث به آیندگان نداریم. امیدواریم که نسل جدید با دانش، آگاهی، عشق و علاقه قدمهایی مستحکم برای حفظ محیطزیست بردارند و به کمک هم روزهای خوبی برای مملکتمان فراهم کنیم.
وی تصریح کرد: دستگاههای نظارتی، اجرایی، شهرداری و... با منابع محدودی که دارند، به یاری سازمان محیطزیست شتافته و به بهبودی این وضعیت کمک میکنند. البته نظارت بیشتری بر واحدهای صنعتی نیاز است تا کمترین میزان آلودگی را داشته باشیم. این امر میسر نمیشود مگر با مشارکت مردم، آموزشهای لازم، افزایش برخورد آگاهانه با محیط زیست و تصمیمات درست، تا به زندگی بهتری برسیم.
حسنزاده با بیان اینکه قبل از تولید زباله، به چرایی و میزان تولیدش توجه کنیم، اظهار کرد: تخریب محیطزیست با زندگی انسانها گره خورده است، اما باید این روند را به حداقل رسانده و بدانیم که طبیعت نیاز به درک و علاقه آگاهانه دارد تا از آلودگیاش جلوگیری و بعنوان میراثی مهم، به آیندگان تخویل داده شود. همچنین همکاری سازمانهای خیریه و فعالان محیطزیست میتواند نقطه عطفی در بهبود این روند باشد.
شهریارپرس/آذربایجان شرقی طی اقدامی خداپسندانه و با اعلام رضایت خانواده زنده «عسل حجابی»، دانشآموز دبیرستان دبیرستان طلعت ناحیه ۵ تبریز، اعضای بدن وی شامل سه ارگان به بیماران نیازمند به عضو اهدا شد.
عسل حجابی، دانشآموز پایه هشتم دوره متوسطه اول دبیرستان طلعت ناحیه ۵ تبریز، بر اثر خونریزی مغزی، دچار مرگ مغزی شده بود که پس از گذشت چند روز از انتقال این دانشآموز به بیمارستان و اطمینان حاصل نمودن پزشکان از عدم بازگشت وضعیت وی به حالت عادی،خانواده آن دانشآموز زنده نام، طی اقدامی خداپسندانه با اهدای اعضای بدن او به سه بیمار موافقت کرده و نسبت به این اقدام تحسینبرانگیز، رضایت دادند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی در پی اهدا عضو دانشآموز، در پیامی با ابراز تاسف از درگذشت نابهنگام نوجوان ناکام، مرحومه، زنده یاد عسل حجابی، این ضایعه تلخ را به خانواده وی تسلیت گفت و برای بازماندگان، آرزوی صبر مسئلت کرد.
اسفندیار صادقی، این اقدام خانواده حجابی را شایسته تقدیر عنوان و ابراز امیدواری کرد که فرهنگ حسنه اهدای عضو توسط دستگاه تعلیم و تربیت و اولیای فرهیخته و گرانقدر در بین عموم افراد جامعه، نهادینه شود.
شهریارپرس/آذربایجان شرقی مالک باشگاه تراکتور در یک نامه هفتبندی خطاب به سعید مظفریزاده، مدیرعامل این باشگاه، نکاتی را گوشزد کرده است که ایسنا در مورد مفاد آن نامه، با دو تن از پیشکسوتان این تیم گفتوگو کرده است.
در این نامه، محمدرضا زنوزی پیرامون احتمال قهرمانی تراکتور در لیگ برتر فوتبال، مواضعی را اتخاذ کرده که و همچنین دیدگاههایش برای برپایی جشن قهرمانی را نشان میدهد.
دو بند نخست این نامه به احتمال قهرمانی تراکتور در لیگ بیستوچهارم اشاره دارد. زنوزی ابتدا از بازیکنان تیمش میخواهد که رقابتها را تمام شده ندانند و تا زمان مسجلشدن قهرمانی، برای تیم خود تلاش کنند. سپس نیز جدول احتمالی لیگ برتر را پذیرفته و میگوید نتیجه هرچه باشد، آن را خواهد پذیرفت.
علی ابراهیمیان، مربی سابق تراکتور در گفتوگو با شهریارپرس/ در این باره گفت: با توجه به تجربیات قبلی، زنوزی به موقع به این نکات مهم اشاره کرده است. تیم اسکوچیچ و عوامل باشگاه، این فصل سنگ تمام گذاشتند و همه عوامل برای پیروزی در هر بازی، جنگیدند. تراکتور در سراسر ایران محبوب است و شخصاً از تماشای بازیهای تراکتور لذت میبرم.
او با اشاره به قسمتی از نامه زنوزی که به فرهنگ آذربایجانی اشاره دارد، گفت: لازم نیست دور و بر تیم حواشی داشته باشیم و باید در سکوت پیش برویم و بهتر است در این برهه زمانی، مصاحبهای توسط بازیکنان انجام نشود. اشتباهات داوری و برخی تصمیمات علیه تراکتور اتفاق میافتد اما تحمل تیم باید بالا برود.
مربی سابق تراکتور گفت: هواداران تراکتور عالی هستند و این فصل نکته یا مورد منفی درباره آنها ندیدیم. فعلاً برای جشن گرفتن خیلی زود است و باید تا آخرین بازی و لحظه قطعی شدن قهرمانی منتظر باشیم.
ابراهیمیان گفت: علیرضا بیرانوند بازیکن بزرگی است که اتفاقات اخیر را تحمل کرده است. خیلی خوشحالم که تحملش را بالا برده و امیدوارم با بالا بردن جام جواب بدخواهانش را بدهد.
علیرضا میرشفیعیان، کاپیتان پیشین تراکتور نیز درباره این نامه به شهریارپرس/ گفت: نامه پرمحتوایی بود. از آنجا که قبلاً تراکتور اتفاق ناگوار از دست دادن جام در لحظه آخر را تجربه کرده، زنوزی به نکات مهم و جالبی اشاره کرده است. تا زمانی که قهرمانی قطعی نشده باید صبر کرد تا اتفاق تبدیل شدن قهرمانی به نائب قهرمانی دوباره تکرار نشود.
او ادامه داد: مطمئن باشید که تراکتور امسال قهرمان خواهد شد. حتی در صورت برتری مقابل شمس آذر و ناکامی سپاهان برابر گل گهر، این اتفاق زودتر از موعد هم قطعی خواهد شد. بازی مقابل تیم مهدی تارتار دشوار است و شکست سپاهان در هفته پیش رو، دور از ذهن نیست.
به گزارش شهریارپرس، تراکتور با ۶۱ امتیاز صدرنشین جدول ردهبندی لیگ برتر فوتبال است و در فاصله سه هفته مانده به پایان فصل، تنها چهار امتیاز با کسب عنوان نخستین قهرمانی خود در این رقابتها فاصله دارد.
مراسم جشن قهرمانی لیگ برتر در هفته پایانی خواهد بود.
به گزارش شهریارپرس، حیدر بهاروند رئیس سازمان لیگ فوتبال ایران اعلام کرد که در صورت قهرمانی تراکتور در لیگ برتر فوتبال ایران جشن قهرمانی این تیم در اهواز برگزار خواهد شد.
بهاروند همچنین گفت: طبق آئین نامه هر تیمی که قهرمان لیگ برتر شود مراسم قهرمانیاش را هفته آخر مسابقات برگزار می کنیم و تراکتور هم در صورت قهرمانی مراسم جشن خود را هفته آخر خواهد گرفت.
شهریارپرس/آذربایجان شرقی دویستوشصتوسومین جلسه شورای شهر تبریز امروز در عمارت تاریخی ساعت برگزار شد.
غلامرضا احمدی، رئیس شورای اسلامی شهر تبریز در ابتدای این جلسه ضمن تبریک پیروزی تیم محبوب تراکتور مقابل تیم فولاد خوزستان، گفت: هواداران تراکتور آماده برگزاری جشن قهرمانی در تبریز و دیگر استانهای کشور هستند که امیدوارم مسئولین تدابیر مورد نیاز برای برگزاری هرچه بهتر این جشن در نظر بگیرند.
وی ادامه داد: متاسفانه خصوص مسابقات فوتبال یک سری حاشیههایی چون اشتباهات داوری، عدم مدیریت درست و قطع بودن VAR و...وجود دارد که موجب گلهمندی هواداران و شهروندان میشود. امیدوارم تدابیری برای این موضوع اندیشیده شود.
رئیس شورای شهر تبریز ضمن اظهار همدردی و ناراحتی از حادثه انفجار بندر شهید رجایی بندرعباس که موجب درگذشت و آسیب به هموطنان شده است، افزود: برای جانباختگان این حادثه طلب غفران و برای باقی ماندگان عرض تسلیت وآرزوی صحت برای مجروحین و آسیب دیدگان داریم. ضمن اظهار همدری، آمادگی خود را برای کمک به این عزیزان اعلام میکنیم.
مصوبات کمیته نامگذاری اماکن و معابر عمومی شهر تبریز مورد بررسی اعضای شورای اسلامی شهر تبریز قرار گرفت.
بر این اساس اعضای شورای اسلامی شهر تبریز با نامگذاری بنبست بینام واقع در منطقه ۳، خیابان آزادی به طرف بیمارستان سینا بهنام بنبست مروارید موافقت کردند.
همچنین، کوی بینام واقع در منطقه ۵، خیابان باغمیشه آخر خیابان سبلان بهنام کوی شهید رضا توکلی با رأی اعضای شورای اسلامی شهر تبریز، نامگذاری شد.
نامگذاری کوچه بینام واقع در منطقه ۷، خیابان شهرک نور ۱۲ متری اول، ۶ متری اول غربی بهنام کوچه شهید رحیم حاجی اندریان با تایید شورای اسلامی شهر تبریز انجام شد.
اعضای شورای اسلامی شهر تبریز با نامگذاری بنبست بینام واقع در منطقه ۳، خیابان پاستور جدید مابین حافظ و مارالان بهنام بنبست زیتون موافقت کردند.
رای موافق اعضای شورای اسلامی شهر تبریز به نامگذاری کوچه بینام واقع در منطقه ۱، خیابان پروین اعتصامی انتهای کوی شهید زمانی داخل ۱۲ متری هفتم بهنام کوچه لاله اخذ شد.
در ادامه، با موافقت اعضای شورای اسلامی شهر تبریز، پارک بینام واقع در منطقه ۶، خیابان دامپزشکی ۱۸ متری شهید رجایی بهنام پارک وصال نامگذاری شد.
با رای مخالف اعضای شورای اسلامی شهر تبریز، با نامگذاری مجموعه پردیس هنر و رسانه شهرداری تبریز، بهنام استاد بهروز خاماچی مخالفت شد.
بررسی مصوبه مسیرگشایی شهید آلهاشم در صحن شورا
مصوبه کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تبریز در خصوص مسیرگشایی ۴۲ متری انقلاب (شهید آل هاشم) مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
دهقان نژاد با اشاره به اینکه برخی از دستگاهها نیز زحمات خود را به گردن مجموعه شهرداری میاندازند، افزود: در این خصوص در کمیسیون چند پیشنهاد و مقرره مطرح شد، معاونت شهرسازی مکلف به ارائه طرح بدنه سازی پروژه شده است.
وی با تاکید بر اینکه شهرداری منطقه یک نیز مسئول شده تا هزینههای زیرساختی (آب، برق، گاز) را ظرف ۷۲ ساعت به شورای شهر ارائه دهد، خاطرنشان کرد: بحث سوم این است که تعدادی از املاک در طرح تملک قرار دارند.
وی گفت: از اولین روز آغاز پروژه تا امروز ۷۷۲ تملک با ۷۷۰ میلیارد تومان هزینه انجام شده است اما بازهم برای تملکها به بودجه نیاز است.
وی با تاکید بر اینکه باید تکلیفمان را با برخی سازمانها روشن کنیم، افزود: نمایندگان محترم نیز موضوع را پیگیری کرده و وظایفی که دولت داشته را در نظر بگیرند.
دهقان نژاد خاطرنشان کرد: تمامی مسئولین مربوطه در این راه ما را یاری کنند چرا که ما حتی برای گرفتن یک مجوز ساده از شهرسازی دچار مشکل هستیم.
روح الله رشیدی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز در ادامه با بیان اینکه مسائل مختلف در کمیسیون مطرح شدند اما راهکاری برایشان داده نشد، اضافه کرد: مهمترین موضوع، طرح بدنهسازی خیابان است، فقدان طرح بدنهسازی منجر به برهم خوردن بافت شهری میشود.
وی خاطرنشان کرد: شهرداری وقتی وظایف بقیه ارگانها را بر عهده میگیرد، دستگاهات دولتی تنبل میشوند.
رشیدی ادامه داد: این موضوعات همه درخواست خود منطقه و شهرداری بوده است و پیشنهاد اعضا نیست. تا این لحظه این موضوع را تکلیف راه و شهرسازی اعلام میکنند، شهرداری باید نسبت به تهیه طرح بدنهسازی اقدام کند.
وی بیان کرد: چه تضمینی وجود دارد که تا زمان تصویب طرح بدنهسازی، ساختوساز به چه صورتی پیش خواهد رفت؟
علیرضا نوای باغبان، عضو شورا نیز در ادامه با بیان اینکه دستگاههای خدماترسان موظفند پروژههای بزرگ عمرانی شهر را در بودجه خود لحاظ کنند، گفت: انتظار میرود تا دیگر ارگانهای دولتی که بودجه میگیرند، برای تایید و تکمیل پروژه قدم بردارند.
وی افزود: پیشنهاد این است که طرح بدنهسازی ارائه شود، اما با توجه به اینکه پروژه در حال انجام است، باید به دنبال بررسی بندهای دیگر باشیم.
اسماعیل چمنی، عضو شورا نیز ادامه خاطرنشان کرد: از تمامی کسانی که در این پروژه زحمت کشیدهاند، سپاسگزارم به نظر بنده تعامل با دستگاههای خدماترسان لازم و ضروری است. به خصوص در بحثهای مسیرگشایی.
وی با تأکید بر اینکه نباید همکاری بیش از حد شهرداری باعث شود تا دستگاههای خدمات رسان به وظایف خود عمل نکنند، ادامه داد: نباید تعامل موجب شود که تمامی کارها را شهرداری انجام دهد، نبود مدیریت شهری موجب میشود که شورای شهر، شورای شهرداری شود و شهرداری نیز در تمامی موارد هزینه کرده و وظایف دیگر دستگاهها را بر عهده بگیرد.

تبریز -شهریارپرس - مدیر رسیدگی به تعهدات واردات و صادرات بانک مرکزی با تأکید بر اینکه تولیدکننده نباید دغدغه تأمین مواد اولیه داشته باشد، از حل و فصل ۹۵ درصد پروندههای تعهد ارزی با رویکردی تعاملی خبر داد.
به گزارش روز یکشنبه شهریارپرس/ از اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد ارس صالح عسگری، در نشست تخصصی با سرمایهگذاران این منطقه آزاد که با حضور ناصر خرمالی سرپرست امور بازرگانی و توسعه صادرات دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد کشور و ابراهیم جلیلی معاون اقتصادی منطقه آزاد ارس برگزار شد سیاستهای جدید این نهاد پولی را تشریح کرد.
وی اظهار کرد: ما در بانک مرکزی بهدنبال ایجاد تعادل بین حمایت از تولید و نظارت بر منابع ارزی کشور هستیم و در همین راستا بخش قابل توجهی از پروندههای رفع تعهدات ارزی را در چارچوب قوانین به صورت تعاملی حل کردهایم.
عسگری همچنین به چالشهای موجود در زمینه بازگشت ارز اشاره کرد و افزود: عمده مشکلات مربوط به عدم بازگشت ارز به دلیل درک ناصحیح از قوانین و رویههای تجاری در مناطق آزاد است.
مدیر بانک مرکزی با اشاره به مسئولیتهای این نهاد گفت: بانک مرکزی به عنوان مدیر مالی کشور مسئول مدیریت مصارف درآمد کشور است و اگر ما اصرار داریم که مقررات در مورد بازگشت ارز سخت گیرانه عمل کند به این دلیل است که اگر منابع برنگردند مشکلات جدیتری ایجاد خواهد شد.
سامانه اتوماتیک ورود موقت کالا تا ۳۰ روز آینده راه اندازی می شود
عسگری همچنین از راهاندازی سامانه اتوماتیک ورود موقت کالا در بازه زمانی ۳۰ روز آینده خبر داد و اعلام کرد: سامانه ورود موقت کالا به صورت انحصاری تحت مدیریت گمرک ایران فعالیت خواهد کرد و به صورت خودکار فرآیند ثبت آماری را انجام خواهد داد.
وی خاطرنشان کرد: در مناطق آزاد کشور از سال ۱۴۰۲ رویه ثبت آماری جاری است و استفاده می شود و به محض تخصیص ارز، تعهد ارزی رفع میشود.
مدیرکل بانک مرکزی با اعلام مهلت جدید تا پایان تیرماه ۱۴۰۴ برای رفع تعهدات ارزی سالهای گذشته، از وجود برخی ایرادات در مناطق آزاد خبر داد و گفت: مستندات نشان میدهد هنوز تعهدات صادراتی دپو شده در مناطق آزاد وجود دارد از اینرو ما به سرمایهگذاران فرصت دادهایم تا این تعهدات را تا تیرماه تسویه کنند.
در بخش دیگری از این نشست نماینده بانک مرکزی به سیاستهای حمایتی از تولیدکنندگان اشاره کرد و افزود: وزارت صنعت، معدن و تجارت به تولیدکنندگان اجازه ثبت سفارش مواد اولیه را میدهد اما از ثبت سفارش کالاهای بازرگانی جلوگیری میکند. همچنین سقف واردات کالاهای کشنده به طور محسوسی کاهش یافته است.
در این نشست تعدادی از واحدهای تولیدی مشکلات مربوط به تعهدات ارزی خود را عنوان کردند و مقرر شد پرونده های مربوط به رفع تعهدات ارزی شرکت های منطقه آزاد ارس بررسی و در زمان کوتاه رفع شود.
تعهد ارزی به تعهد واردکنندگان و صادرکنندگان نسبت به بازگشت معادل ارز دریافتی به داخل کشور گفته می شود. به این معنی که به جهت محدودیت منابع ارزی در کشور ما، فروش ارز به واردکنندگان کالا و خدمات مشروط است. شرط فروش ارز به واردکنندگان وارد کردن کالا و خدمات در ظرف مدت معینی به کشور و ترخیص آن از گمرک است.
منطقه آزاد ارس با بیش از ۷۰ هزار هکتار وسعت و چهار ناحیه منفصل با مرکزیت شهر جلفا در ۱۳۲ کیلومتری شمال غرب تبریز واقع شده و با جمهوری های آذربایجان و ارمنستان و جمهوری خودمختار نخجوان هم مرز است و با ترکیه نیز تنها ۱۲۰ کیلومتر فاصله دارد.
تبریز- معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان شرقی گفت: هماهنگی بین استانی برای مدیریت انرژی ضروری است.
به گزارش شهریارپرس، ظفر محمدی صبح روز یکشنبه در جلسه کارگروه مدیریت انرژی استان آذربایجان شرقی ادامه داد: کاهش منابع آبی، به ویژه در سدهای استان، ضرورت اهتمام ویژه با همراهی مردم عزیز در مدیریت مصرف انرژی را دو چندان میکند.
محمدی بر ضرورت هماهنگی بین دو استان آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی برای مدیریت مصرف آب تأکید کرد.
وی با اشاره به پیش بینی تنش آبی در برخی از شهرستانهای استان در سال جاری، خواستار برگزاری جلسات هم اندیشی با فرمانداریهای این شهرستانها برای مدیریت مصرف شد.
محمدی همچنین از آغاز مدیریت مصرف برق در سراسر کشور و تعیین سهمیه هر استان خبر داد و اعلام کرد که آذربایجان شرقی نیز موظف است با توجه به سهمیه اعلامی، نسبت به مدیریت مصرف برق مشترکین خود اقدام نماید.
وی همچنین از برگزاری جلسات هفتگی مدیریت مصرف انرژی در استان خبر داد تا مشکلات حوزه انرژی آذربایجان شرقی در این جلسات مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
تبریز- مدیرکل امور مالیاتی آذربایجان شرقی بر حمایت همهجانبه از واحدهای صنعتی و تولیدی استان تاکید کرد.
به گزارش شهریارپرس، در راستای حمایت از واحدهای تولیدی و صنعتی استان، مدیرکل امور مالیاتی آذربایجانشرقی روز یکشنبه با هیئترئیسه شرکت شهرک صنعتی شهید سلیمی دیدار و گفتوگو کرد.
عیسی اورجزاده، مدیرکل امور مالیاتی استان، هدف از این دیدار را بررسی مسائل و مشکلات صنعتگران و تلاش برای رفع چالشهای مالیاتی آنان عنوان کرد.
وی ضمن تأکید بر حمایت همهجانبه از واحدهای صنعتی و تولیدی اظهار کرد: در چارچوب سیاستهای سازمان امور مالیاتی کشور، از واحدهایی که در شرایط اقتصادی کنونی نیازمند مساعدتهای مالیاتی هستند، حمایت خواهیم کرد.
اورجزاده با اشاره به شعار سال مبنی بر «سرمایهگذاری برای تولید» که از سوی مقام معظم رهبری اعلام شده است، تصریح کرد: تحقق این شعار نقش مؤثری در ایجاد اشتغال، رونق اقتصادی و حل بخش عمدهای از مشکلات جامعه خواهد داشت.
وی با بیان آمادگی کامل این ادارهکل برای رفع موانع بخش تولید افزود: سازمان امور مالیاتی بر پایه تعامل سازنده با مودیان مالیاتی برنامهریزی کرده و در همین راستا از واحدهای تولیدی که به تعهدات قانونی خود عمل کردهاند، حداکثر حمایت ممکن به عمل خواهد آمد.
مدیرکل امور مالیاتی استان همچنین بر اهمیت جلب اعتماد مودیان تأکید کرد و گفت: تمام توان مجموعه امور مالیاتی استان در راستای رسیدگی منصفانه و قانونی به پروندههای مالیاتی واحدهای تولیدی و صنعتی است تا هیچگونه وقفهای در مسیر فعالیتهای تولیدی آنها ایجاد نشود.
در این دیدار اعضای حاضر به بیانچالش ها و مشکلات خود پرداختند و مدیرکل امور مالیاتی استان با قدردانی از تلاشهای هیئترئیسه و صاحبان صنایع در زمینه اشتغالزایی و کارآفرینی، وجود چنین واحدهایی را در تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی مؤثر دانست و بر نقش آنها در توسعه منطقه تأکید کرد.
تبریز- رئیس اداره پیشبینی اداره کل هواشناسی آذربایجانشرقی گفت: ناپایداریهای محلی موجب ادامه بارشهای رگباری تا اوایل هفته آینده و کاهش نسبی دما در استان میشود.
به گزارش شهریارپرس، محمد امیدفر با اشاره به صدور هشدار هواشناسی سطح زرد در استان افزود: بر اساس نقشههای پیش یابی هواشناسی، این شرایط به ویژه در بعد از ظهرها موجب غرش آذرخش، وزش باد شدید، رخداد تندبادهای لحظهای و بروز گرد و خاک و کاهش دید افقی میشود.
وی اظهار کرد: با توجه بارش رگبار باران احتمال آبگرفتگی معابر عمومی، بالا آمدن ناگهانی سطح آب و سیلابی شدن رودخانهها و مسیلها، اختلال در تردد جادهای، برخورد آذرخش و مه گرفتگی دور از انتظار نیست.
رئیس اداره پیشبینی اداره کل هواشناسی آذربایجانشرقی گفت: با توجه به احتمال بروز سیلاب و وزش باد شدید به ویژه در ساعات بعد از ظهر، احتمال پرتاب اجسام و خسارت به سازههای سبک وجود دارد بنابراین انجام اقدامات پیشگیرانه برای محکم کردن سازههای سبک، تابلوهای تبلیغاتی و سقف گلخانهها، عدم پارک خودروها در حاشیه و بستر رودخانهها، عدم روشن کردن آتش در جنگلها و مراتع و احتیاط در انجام فعالیتهای کوهنوردی و جابجایی عشایر ضروری است.
امیدفر ادامه داد: از امروز تا چهارشنبه دمای هوای استان به طور نسبی سه تا پنج درجه سانتی گراد کاهش مییابد و از روز چهارشنبه دوباره دما روند افزایشی به خود میگیرد.
وی یادآور شد: در ۲۴ ساعت گذشته، میانه و خداآفرین با دمای ۲۸ درجه و تیکمه داش با دمای هفت درجه سانتی گراد بالای صفر به ترتیب گرمترین و خنکترین شهرهای استان بودند و دمای تبریز در گرمترین زمان به ۲۵ درجه و در خنکترین زمان به ۱۱ درجه سانتی گراد بالای صفر رسید.
امیدفر افزود: در زمان کنونی دمای فعلی این شهر (۱۱:۴۵) حدود ۲۰ درجه سانتی گراد بالای صفر گزارش شده که نسبت به روز گذشته در همین ساعت پنج درجه کاهش یافته است.
تبریز- شهردار تبریز از افتتاح بزرگترین پروژه بازآفرینی کشور در این شهر با حضور رئیس جمهور خبر داد.
به گزارش شهریارپرس/ یعقوب هوشیار صبح روز یکشنبه در دویست و شصت و سومین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تبریز اعلام کرد: بزرگترین پروژه بازآفرینی شهری کشور در تبریز، همزمان با سفر رئیس جمهور به این شهر افتتاح خواهد شد.
وی پروژه مسیر گشایی شهید آیتالله آلهاشم را از جمله طرحهای فنی و پیچیده شهر تبریز دانست و افزود: به دلیل شیب زیاد و اختلاف ارتفاع بالا، اجرای این پروژه جسارت و کار فنی سنگین میطلبید و به راحتی امکانپذیر نبود.
شهردار تبریز با اشاره به پروژه زیرگذر شهید علینژاد اظهار کرد: کاهش شیب این مسیر از ۱۸ درصد به ۹ درصد نیازمند بودجهای هنگفت و عملیات فنی پیچیده بود. با وجود این شرایط، شهرداری تبریز این پروژه را که طبق برنامه باید طی دو سال اجرا میشد، ظرف مدت دو ماه به بهرهبرداری خواهد رساند.
هوشیار همچنین از تملک ۸ هکتار زمین در راستای این مسیرگشایی خبر داد و گفت: برخی از تملکات خارج از طرح اصلی، به منظور تسهیل تردد و رفتوآمد شهروندان انجام شده است.
وی با بیان اینکه تمرکز شهرداری بر کار فنی و پیشبرد پروژه بدون حاشیه رسانهای بود، تأکید کرد: پس از افتتاح رسمی، گزارش مستند و جامعی از روند اجرای پروژه به شورای اسلامی شهر ارائه خواهد شد.
شهردار تبریز پروژه مسیرگشایی شهید آلهاشم را پیچیدهترین پروژه فنی تبریز پس از انقلاب دانست و افزود: تلاش میکنیم این طرح تا اوایل خردادماه و همزمان با حضور رئیس جمهور به بهرهبرداری برسد.
وی یادآور شد: عملیات اجرایی زیرگذر شهید علینژاد از ۱۲ فروردین آغاز شده و با پیشرفت مناسبی در حال اجراست.
شهردار تبریز در پایان خاطرنشان کرد: رضایت مردم هدف اصلی این پروژه بوده و نقش شورای اسلامی شهر در تصویب این طرح و اقدامات اجرایی شهرداری، عامل اصلی موفقیت در این پروژه عظیم است.
شایان ذکر است پروژه بزرگ مسیرگشایی خیابان ۴۵ متری شهید آیت الله آل هاشم موسوم به پروژه ملی طرح نجات تبریز به طول قریب به دو کیلومتر با اعتبار هزار میلیارد تومان در سه فاز به طور همزمان اجرایی میشود.
این خیابان به عرض ۴۵ متر بوده و ۷۷۲ باب ملک تجاری و مسکونی واقع در این مسیر تملک شده است.
شهریارپرس/آذربایجان شرقی صبح است و خورشید، نرم و آرام، پرتوهای طلاییاش بر پهنهٔ ائل گلی میپاشد. هوا خنک و مطبوع است و در حالی که عطر گلهای یاس و اقاقیا، مستکننده و روحنواز، در فضا پیچیده به این بهشت زمینی، با قلبی آکنده از اشتیاق و چشمانی تشنهٔ زیبایی قدم میگذارم.
استخر بزرگ، همچون آینهای شفاف، آسمان آبی و ابرها پنبهای را در خود منعکس میکند. سطح آب، آرام و بیتلاطم، تصویری بینقص از سکون و آرامش را به نمایش میگذارد. فوارهها، همچون رقاصانی ماهر، با آهنگ باد به رقص درمیآیند و قطرات آب در نور خورشید، همچون الماس میدرخشند. صدای دلنشین آب، موسیقی متن این تابلوی زنده است.
درختان، سر به فلک کشیده و استوار، همچون نگهبانان این باغ، سر به آسمان ساییدهاند. برگهای سبزشان در نسیم صبحگاهی، زمزمهای آرام را سر میدهند. سایههای خنک و دلپذیر درختان، پناهگاهی امن برای فرار از گرمای تابستان است.
قدم میزنم بر سنگفرشهای قدیمی که گویی خاطرات نسلها را در خود جای دادهاند. صدای قدمهایم، با صدای پرندگان همنوا میشود و سمفونی دلنشینی را خلق میکند. در گوشه و کنار باغ، نیمکتهایی چوبی قرار دارند که دعوت به نشستن و لذت بردن از این همه زیبایی میکنند.
چشمم به عمارت باشکوه ائل گلی میافتد، بنایی تاریخی با معماری منحصربهفرد که همچون نگینی در میان این پارک میدرخشد. عمارت، با ستونهای بلند و پنجرههای قوسی، یادآور شکوه و عظمت گذشته است. انعکاس تصویر عمارت در آب استخر، منظرهای تماشایی را خلق میکند.
صدای خندههای کودکانه از دور به گوش میرسد. خانوادهها، با سبدهای پیکنیک و لبخندهای صمیمی، در گوشه و کنار باغ گرد هم آمدهاند. جوانان، دست در دست، در کنار استخر قدم میزنند و از عشق میگویند. سالمندان، بر روی نیمکتها نشستهاند و خاطرات گذشته را مرور میکنند. ائل گلی، مکانی است برای تمام نسلها، مکانی برای با هم بودن و لذت بردن از زندگی سرشار از شادی.
عصر که میشود، ائل گلی، رنگ و بوی دیگری به خود میگیرد. نورپردازیهای زیبا، فضا را رمانتیک و دلنشین میکند. صدای موسیقی زنده، از گوشه و کنار پارک به گوش میرسد. زوجهای جوان، با دلی سرشار از عشق، در کنار استخر قدم میزنند و از شبهای زیبای تبریز لذت میبرند.
ائل گلی، فراتر از یک پارک، یک حس است، یک خاطره، یک عشق. اینجا، در قلب تبریز، میتوان آرامش را یافت، از زیبایی لذت برد و با خاطرات زندگی، نفسی تازه کرد. ائل گلی، آغوشی باز است برای تمام کسانی که به دنبال فرار از هیاهوی شهر و یافتن لحظاتی ناب و فراموش نشدنی هستند.
ائل گلی (به معنای دریاچه مردم) که در گذشته با نام «شاه گلی» (دریاچه بزرگ و با عظمت، دریاچه شاه) شناخته میشد، یکی از مهمترین و زیباترین جاذبههای گردشگری شهر تبریز است. تاریخچه این مکان به دوران آق قویونلوها بازمیگردد.
هسته اولیه ائل گلی، یعنی حوض یا استخر آن، در زمان حکومت آق قویونلوها ایجاد شد. این استخر به عنوان منبع آبی برای آبیاری باغها و مزارع اطراف مورد استفاده قرار میگرفت.
در دوره صفویه، توجه بیشتری به این منطقه شد و توسعه یافت. شاهان صفوی از این مکان به عنوان تفرجگاه استفاده میکردند و به آبادانی آن کمک کردند، در دوره قاجار نیز، ائل گلی مورد توجه قرار داشت، اما تحولات اساسی در این دوره رخ نداده است.
در دوره پهلوی بود که ائل گلی به شکل امروزی درآمد. در سال ۱۳۵۰، شهرداری تبریز با ایجاد خیابانکشی، گلکاری، درختکاری و ساختن عمارت کلاه فرنگی در میان استخر، این مکان را به یک پارک عمومی تبدیل کرد.
عمارت کلاه فرنگی که در مرکز استخر قرار دارد، یکی از نمادهای اصلی ائل گلی است. این بنا در دو طبقه ساخته شده و در حال حاضر به عنوان رستوران و تالار پذیرایی مورد استفاده قرار میگیرد.
امروزه، ائل گلی یک پارک بزرگ با امکانات تفریحی متنوع است که شامل شهربازی، قایقرانی، رستورانها، کافهها و فضاهای سبز وسیع میشود. این پارک، یکی از محبوبترین مکانها برای تفریح و گذراندن اوقات فراغت در تبریز است و سالانه پذیرای میلیونها گردشگر داخلی و خارجی است.
نام ائل گلی پس از انقلاب اسلامی ایران و به معنی دریاچه مردم انتخاب شد تا نشاندهنده تعلق این مکان به عموم مردم باشد.

تبریز- شهریارپرس- مدیرعامل باشگاه تراکتور تبریز گفت: تمام هم و غم و تلاش خود را به کار میگیریم تا قهرمانی تراکتور به بازی آخر نکشد.
سعید مظفری زاده روز شنبه در گفتوگو با شهریارپرس/ اظهار کرد: فردا جسله مهم هیات مدیره باشگاه برای تصمیم گیری و برنامه ریزی برای تیم تراکتور در روزهای آینده برای قهرمانی برگزار میشود.
وی افزود: تلاش ما بر این اساس است که با کسب بهترین نتایج در ۲ بازی آینده، سرنوشت قهرمانی پیش از بازی آخر قطعی شود.
وی ادامه داد: تصمیم گیری و برنامه ریزی برای جشن قهرمانی و نحوه برگزاری آن نیز در جلسه فردا بررسی خواهد شد.
مظفری زاده گفت: اکنون بازیکنان در تعطیلات هستند و از پس فردا تمرینات تیم با جدیت کامل در مسیر قهرمانی زیر نظر اسکوچیچ دنبال میشود.
وی افزود: هیچ بازیکن مصدوم و محرومی برای بازی های بعدی نداریم.
به گزارش شهریارپرس، روز گذشته، تراکتور با برد ۲ بر یک در دیدار معوقه برابر فولاد خوزستان، ۶۱ امتیازی شد و با فاصله پنج امتیاز جایگاهش را در صدر تثبیت کرد.
این تیم روز جمعه ۱۲ اردیبهشت در قزوین به مصاف شمس آذر میرود و اگر در این بازی به پیروزی برسد و سپاهان (تیم دوم جدول) با گل گهر سیرجان در اصفهان به تساوی راضی شود، قهرمانی تراکتور قطعی میشود، در غیر این صورت سرنوشت قهرمانی به نتیجه بازی دیگر هفته بعدی بستگی دارد.

مراغه-شهریارپرس- مدیر جهاد کشاورزی مراغه گفت: طرح کشاورزی قراردادی با هدف مدیریت زنجیره تولید سیب و حمایت از باغداران شهرستان به زودی در ۱۰۰ هکتار از باغات اجرایی میشود.
به گزارش شهریارپرس/«هادی خرسندی» روز شنبه در گفتوگو با خبرنگاران افزود: این طرح با عقد قرارداد خرید توافقی بین مدیریت جهاد کشاورزی مراغه و صندوق حمایت از توسعه سرمایهگذاری در بخش کشاورزی آذربایجانشرقی، با مشارکت ۱۵ نفر از تولیدکنندگان سیب اجرا میشود.
به گفته وی این طرح پس از برگزاری سه جلسه کارشناسی و توجیهی در مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان و امضای قرارداد نهایی با حضور سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی استان وارد مرحله اجرایی خواهد شد.
«خرسندی» با بیان اینکه باغات تحت پوشش این قرارداد، قطعات بالای پنج هکتار و مکانیزه است، ادامه داد: بر اساس این قرارداد، صندوق حمایت از توسعه سرمایهگذاری در بخش کشاورزی استان متعهد است تا در راستای کنترل آفتها و بیماریها و همچنین تغذیه مناسب محصول سیب، نهادهها و کودهای مورد نیاز را مطابق با آزمونهای لازم، و به موقع در اختیار باغداران قرار دهد.
وی تصریح کرد: هزینه این خدمات در پایان قرارداد از مبلغ نهایی پرداختی به باغداران کسر شده و درصدی از وجه قرارداد به عنوان پیشپرداخت به باغداران پرداخت میشود.
مدیر جهاد کشاورزی مراغه ابراز امیدواری کرد که اجرای این طرح، گامی مهم در راستای بهبود کیفیت و افزایش بهرهوری تولید سیب در این شهرستان باشد و با ایجاد ارزش افزوده، به جهانی شدن برند سیب مراغه کمک کند.
جهاد کشاورزی به دنبال جهانی شدن برند سیب مراغه
«خرسندی» تاکید کرد: مدیریت جهاد کشاورزی مراغه از تمام ظرفیتهای خود برای حمایت از باغداران در شهرستان استفاده میکند.
صادرات سیب مراغه در سال گذشته سه برابر شد
مدیر جهاد کشاورزی مراغه همچنین با اشاره به پیگیریها و تشکیل جلسات مربوط به صادرات سیب این شهرستان در کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، بیان کرد: همت وزیر و دیگر دستاندرکاران جهاد کشاورزی در دولت چهاردهم موجب شد تا صادرات این محصول مرغوب طی سال گذشته و در مقایسه با سال قبل از آن سه برابر شود و به ۹۰۰ تن برسد.
«خرسندی» حجم صادرات سیب مراغه در سال گذشته را ۳۰۰ تن اعلام کرد و افزود: سیب این شهرستان در سال جاری به کشورهای هندوستان، پاکستان، ونزوئلا، قزاقستان و اندونزی صادر شد.
وی با بیان اینکه تنها بخشی از این محصول از گمرک مراغه صادر شد، اضافه کرد: آگاهی تجار از وجود گمرک و خدمات قرنطینه در شهرستان میتواند در توسعه فعالیتهای گمرکی مراغه طی سالهای آینده موثر باشد.
به گفته وی کیفیت بالا، عطر و طعم خاص و قیمت مناسب سیب مراغه در مقایسه با محصولات مشابه در سایر نقاط جهان، ظرفیت صادراتی مناسبی برای آن ایجاد کرده است.
مدیر جهاد کشاورزی مراغه به برگزاری جشنواره سیب مراغه در سال جاری هم اشاره، و بیان کرد: دعوت از سرمایهگذاران و تجار داخلی و خارجی جهت معرفی برند سیب از طرف مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان هم در صادرات سیب این شهرستان اثرگذار بوده است.
وی همچنین در پاسخ به این پرسش که چه چالشهایی در مسیر تولید سیب صادراتی وجود دارد و راهکار پیشنهادی برای حل آن چیست؟ افزود: باغات سیب شهرستان به سرکشی و نظارت منظم توسط کارشناسان نیاز دارد و باید ارقام رویشی و کم آببر زودبازده در برخی از باغات جایگزین شود.
به گزارش شهریارپرس/ آذربایجانشرقی از لحاظ سطح زیرکشت و حجم تولید سیب در رتبه دوم کشور و مراغه در رده نخست این استان قرار دارد، اما سهم شهرستان از صنایع تبدیلی نظیر تولید، آب میوه، پوره، پکتین، کمپوت ناچیز است و بخش قابل توجهی از سیب صنعتی به سودآوری مطلوب نمیرسد.
بر همین اساس مدیران بخش کشاورزی معتقدند که ایجاد صنایع تبدیلی در این شهرستان گستره صادرات محصولات کشاورزی را افزایش میدهد و برای زنجیره تولید سیب ارزش افزوده ایجاد میکند.
ضمن توجه به اینکه در برخی از سالها از جمله سال گذشته خسارت جبرانناپذیری به محصول سیب مراغه وارد شد و در چنین شرایطی نیاز به واحدهای صنایع تبدیلی بیش از پیش احساس میشود.
گفتنی است مساحت شهر سیب مراغه ۱۶ هزار هکتار است و سالانه به طور متوسط ۳۵۰ هزار تن سیب درختی در آن تولید میشود که بخش متغیری از آن صادراتی است.

تبریز - شهریارپرس - سرپرست اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای آذربایجانشرقی با اشاره به اقدامات این اداره کل برای ارتقای ایمنی تردد جادهای، گفت: در این راستا هشت نقطه پرحادثه در جادههای استان اصلاح یا حذف شد.
غلامرضا رسول زاده، روز شنبه در گفت و گو با شهریارپرس/ به مناسبت هفتم اردیبهشت روز ملی ایمنی حمل و نقل افزود: برای ارتقای ایمنی جاده ها، در سال گذشته ۹ تقاطع غیرهمسطح احداث، چهار نقطه پرحادثه با احداث یا تعریض راه اصلاح و چهار نقطه پرحادثه با ترانشه برداری حذف شد.
وی با تاکید بر اینکه فعالیت ها و اقدامات این اداره کل در راستای تحقق ارتقای ایمنی تردد و کاهش تصادفات جاده ای برنامه ریزی و اجرا می شود، اظهار داشت: در سال گذشته همچنین در ۷۰۰ کیلومتر از راه های شریانی، اصلی، فرعی و روستایی استان روکش آسفالت اجرا شده، ۹۱ کیلومتر شانه سازی و یک هزار و ۶۰ کیلومتر شیب شیروانی اصلاح شده است.
سرپرست اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای آذربایجانشرقی، خط کشی ۶ هزار و ۱۰۰ کیلومتر، اصلاح ۶۵ مقطع تقاطع هایT شکل را از دیگر اقدامات این اداره کل در راستای ارتقای ایمنی تردد در جاده های استان اعلام کرد.
رسول زاده، ادامه داد: در بخش نرم افزاری نیز برای ارتقای ایمنی ترافیک، طرح های ارتقای ایمنی موتورسواران، وانت بارها و ادوات کشاورزی در ۵۳ روستای استان و برای سه هزار و ۵۰۰ نفر اجرا شده است.
وی یادآور شد: در این بازه زمانی به ۹ هزار و ۵۰ دانش آموز مدارس حاشیه راه ها در ۸۶ روستای هدف آموزش های لازم ارایه شده و ۲ هزار و ۳۵۱ دستگاه وانت بار، یک هزار و ۳۱۵ دستگاه ناوگان باری سنگین و نیمه سنگین، ۲ هزار و ۵۰۰ وانت بار و ادوات کشاورزی و ۲ هزار و ۴۰۰ موتورسیکلت با نصب برچسب های هشدار و شب نما آشکارسازی و یک هزار و ۲۰۰ کلاه ایمنی در بین راکبان موتورسیکلت روستاهای هدف توزیع شده است.
رسول زاده، افزود: بر اساس یافته های طرح های پژوهشی این اداره کل، یکی از علل مهم تصادفات، پایین بودن سواد ترافیکی و مهارت رانندگی صاحبان وسایل نقلیه است که می توان با افزایش آموزش های رانندگی قبل از دریافت گواهینامه از جمله رانندگی در شرایط آب و هوایی مختلف و آموزش رانندگی برون شهری، سوانح رانندگی را کاهش داد.
به گزارش شهریارپرس/ بر اساس گزارشهای منتشر شده؛ در نوروز ۱۴۰۳، یک هزار و ۸۹ نفر در تصادفات رانندگی جان خود را از دست دادند که ۲۰ نفر مربوط به جاده های آذربایجان شرقی بود.
آذربایجانشرقی دارای ۲۳۵ کیلومتر آزادراه، ۴۵۳ کیلومتر بزرگراه، ۹۲۲ کیلومتر راه اصلی، ۲ هزار و ۷۵ کیلومتر راه فرعی و ۱۰ هزار و ۴۴۱ کیلومتر راه روستایی است.
تبریز- با حضور یگان حفاظت امور اراضی مدیریت جهاد کشاورزی اسکو، از ادامه فعالیتهای غیرمجاز تغییر کاربری زمینهای کشاورزی در روستای کهنمو جلوگیری شد.
به گزارش شهریارپرس، ابوالفضل فرشبافیان روز شنبه با اشاره به جلوگیری از تغییر کاربری زمینهای کشاورزی روستای کهنمو اظهار کرد: در بازدید میدانی از این روستا ضمن صدور اخطار کتبی به متخلفان، صورتجلسه تبصره یک ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغی تنظیم و برای طی مراحل قانونی به مراجع ذیربط ارسال شد.
فرشبافیان خاطرنشان کرد: در این بازدید، سه مورد دیگر از تغییر کاربریهای غیرمجاز شناسایی شد که علاوه بر دیوارنویسی هشداردهنده، رسیدگی قانونی به آنها نیز آغاز شده است.
وی افزود: یگان حفاظت امور اراضی این مدیریت با تأکید بر حفظ زمینهای کشاورزی بهعنوان سرمایهای ملی، هشدار داد که با هرگونه تخلف در این زمینه بهصورت قاطعانه و مطابق با قانون برخورد خواهد شد.
تبریز- مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز گفت: مدیریت مصرف برق یکی از کلیدیترین راهکارها برای مقابله با چالشهای ناترازی انرژی است.
به گزارش شهریارپرس/ اکبر فرج نیا بعد از ظهر شنبه در سومین نشست شورای معاونان، مشاوران و مدیران شرکت توزیع نیروی برق تبریز با اشاره به آغاز برنامههای عملیاتی مدیریت مصرف برق کشور، اظهار کرد: فعالان و همکاران شرکتهای توزیع نیروی برق در خط مقدم موضوع مدیریت مصرف برق هستند و به طور مستقیم با چالشهای این موضوع درگیر و متأثر هستند.
وی افزود: مدیریت و گذر از پیکبار تابستان امسال نیازمند ورود و مشارکت همه سازمان است، همه باید با بخشهای مشترکین و مدیریت بهرهبرداری همکاری کنند و تمام منابع شرکت در اختیار این بخشها خواهد بود تا با موفقیت از این پیکبار تابستان عبور کنیم.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز با اشاره به افزایش تقاضای مصرف به ۵۱ هزار مگاوات طی هفته گذشته اضافه کرد: یکی از برنامههای دولت احداث نیروگاههای خورشیدی است که در سال جاری بر مبنای ۵ هزار مگاوات پیشبینیشده است و البته در خود برق تبریز ۳۲ مگاوات برنامهریزیشده است و مقدمات جذب سرمایهگذار انجام شده است.
وی با تاکید بر لزوم نهادینه شدن مدیریت مصرف در جامعه ادامه داد: مدیریت مصرف برق یکی از کلیدیترین راهکارها برای مقابله با چالشهای ناترازی انرژی است که در این خصوص همراهی مردم نقش مهمی ایفا میکنند.
شهریارپرس/آذربایجان شرقی کارشناس اداره کل هواشناسی آذربایجان شرقی از تداوم بارشهای رگباری تا روز سهشنبه در استان خبر داد.
مرتضی نریمان در گفتوگو با شهریارپرس/ در خصوص آخرین وضعیت آب و هوای استان، اظهار کرد: در اثر گذر امواج تراز میانی و همراهی شرایط فصلی و محلی در برخی ساعات مخصوصا در ساعات بعد از ظهر افزایش ابر، رگبار باران و رعد و برق، وزش باد گاهی تا شدید رخداد تند باد لحظهای و گرد و خاک دور از انتظار نیست.
وی ادامه داد: از لحاظ دمایی تا روز دوشنبه تغییرات قابل ملاحظهای پیشبینی نمیشود اما طی روز دوشنبه تا چهارشنبه دمای هوا به طور متوسط پنج الی هشت درجه کاهش خواهد یافت.
کارشناس اداره کل هواشناسی آذربایجان شرقی درباره خنکترین و گرمترین شهر استان، بیان کرد: گفت: طی ۲۴ ساعت گذشته مرند و ورزقان با دمای ۹ درجه بالای صفر خنکترین و میانه و جلفا با دمای ۳۱ درجه بالای صفر گرمترین شهر استان گزارش شده است.
وی در خصوص دمای تبریز طی ۲۴ ساعت گذشته، خاطرنشان کرد: طی ۲۴ ساعت گذشته، بیشینه و کمینه دمای تبریز به ترتیب ۲۸ و ۱۱ درجه بالای صفر بوده است.